CCR a respins contestatia lui FUNAR referitoare la OFITERUL ACOPERIT

Curtea Constitutionala

Curtea Constitutionala (CCR) a decis, vineri, sa respinga contestatia facuta in baza sesizarii lui GHEORGHE FUNAR referitoare la OFITERUL ACOPERIT.

CCR a respins cu 7 la 2 contestatia si a decis ca Victor Ponta poate candida la prezidentiale in ciuda acuzatiilor lui Traian Basescu cu privire la faptul ca liderul PSD a fost ofiter SIE in 1997-2001.

CITESTE SI: ZEGREAN despre sesizarea lui FUNAR: CCR poate BLOCA orice CANDIDATURA 

Comunicatul CCR:

“In ziua de 17 octombrie 2014, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.f) din Constitutia Romaniei si al art.38 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a luat in dezbatere contestatia privind legalitatea candidaturii domnului Victor Viorel Ponta la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2014, contestație formulata de domnul Gheorghe Funar.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins contestatia formulata de domnul Gheorghe Funar privind legalitatea candidaturii domnului Victor Viorel Ponta la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2014.

CITESTE SI: Gheorghe Funar a sesizat CCR privind o posibila incalcare a Constitutiei a candidaturii lui Victor Ponta la Presedintie 

Hotararea este definitiva si se comunica Biroului Electoral Central (BEC)”.

Sursa foto: realitatea.net