CCR a stabilit data cand va lua in discutie SESIZARILE lui IOHANNIS si PNL in cazul SOVA. UPDATE

Curtea Constitutionala (CCR) a stabilit, vineri, primul termen cand vor fi luate in discutie sesizarile facute de presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS si de Partidul National Liberal (PNL) in legatura cu votul din Senat pentru social democratul DAN SOVA. Astfel, magistratii CCR au hotarat ca primul termen sa aiba loc in data de 22 aprilie.

UPDATE 11.30Initial, CCR urma sa discute subiectul pe 22 aprilie, insa judecatorii au decis sa urgenteze cazul si sa-l transeze mai rapid, in data de 8 aprilie.

Presedintele Curtii, AUGUSTIN ZEGREAN, a declarat vineri, ca a primit sesizarile trimise in privinta votului de miercuri de seful statului si de liberali. “Nu judecam ca să ne aflam in treaba. Cei care dau legile, să le respecte si ei” a spus AUGUSTIN ZEGREAN potrivit b1.ro.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS sesizeaza CCR in cazul DAN SOVA. UPDATE 

DAN SOVA a scapat de RETINERE si ARESTARE PREVENTIVA deoarece in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA. Din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost “pentru”, “contra” 67 si 5 voturi anulate, fara a se intruni majoritatea necesara de 85 de optiuni “pentru”.

Potrivit regulamentului Senatului, hotararile Senatului sunt aprobate doar daca sunt votate de majoritatea senatorilor, nu de majoritatea senatorilor prezenti la sedinta.

CITESTE SI: PNL va sesiza CCR in privinta votului senatorilor in cazul DAN SOVA 

Sursa foto: adevarul.ro