CCR: Articol din Codul de procedura penala, NECONSTITUTIONAL

PLEN, CURTEA CONSTITUTIONALA, DEZBATERE, NECONSTITUTIONALITATE, DISPOZITII, COD PROCEDURA PENALA

Plenul Curtii Constitutionale a luat in dezbatere, marti, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.431 alin.(1) din Codul de procedura penala, conform carora „Instanta examineaza admisibilitatea in principiu, in camera de consiliu, fara citarea partilor”, se arata intr-un comunicat al CCR.

In urma deliberarilor, cu unanimitate de voturi, Curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.431 alin.(1) din Codul de procedura penala şi a constatat ca solutia legislativa potrivit careia admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare se examineaza de catre instanta „fara citarea partilor” este neconstitutionala.

CITESTE SI: CCR discuta sesizarea PNL in legatura cu votul din Parlament in cazul PONTA in 15 iulie. UPDATE

Decizia este definitiva și general obligatorie și se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instantei care a sesizat Curtea Constitutionala, respectiv , Curtea de Apel Bucureşti – Sectia a II-a penala.

CITESTE SI: Articolul privind ARESTUL la DOMICILIU din Codul de procedura penala este NECONSTITUTIONAL. Cat poate dura masura

Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Sursa foto Gandul