UPDATE. CCR a respins contestatiile depuse pentru ANULAREA alegerilor

PLEN, CURTEA CONSTITUTIONALA, DEZBATERE, NECONSTITUTIONALITATE, DISPOZITII, COD PROCEDURA PENALA

Curtea Constitutionala a Romaniei dezbate, miercuri, contestatiile depuse pentru ANULAREA primului tur de scrutin al ALEGERILOR PREZIDENTIALE. Potrivit oficialilor CCR, au fost depuse 12 contestatii pana marti, in jurul orei 16,00.

UPDATE 12.05: Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, toate cele 12 contestatii depuse pentru anularea primului tur al alegerilor prezidentiale.

Stire initiala:

“Am primit o sesizare, dar nu o cerere de anulare a scrutinului, ci doar o sesizare care a fost adresata mai multor institutii ale statului, in care se cere sa se verifice modul in care au fost organizate alegerile”, a explicat presedintele CCR, Augustin Zageran, conform Agerpres.ro.

Citeste si: DEZVALUIRE BOMBA! ASA S-AU FRAUDAT ALEGERILE. URMEAZA LOVITURA DE GRATIE

Acesta a adaugat ca in afara respectivei sesizari pe adresa Curtii au ajuns si mai multe contestatii in care se cere inclusiv ANULAREA ALEGERILOR. Totusi, Zegrean sustine ca este necesar ca, pentru reluarea primului tur al alegerilor, sa se demonstreze ca FRAUDELE invocate sa fi afectat rezultatul final.

“Au venit cred ca sapte (contestatii – n.r.). Si aici e o problema, pentru ca legea spune ca pot face astfel de contestatii numai cei care au candidat in alegeri sau partidele care au propus candidati. Deocamdata un singur candidat a depus o astfel de cerere. Toate cererile adresate cu acest obiect le vom analiza. Majoritatea le-am primit pe internet”, a conchis Zegrean.

Unul dintre candidatii la alegerile prezidentiale care au formulat aceste contestatii este Gheorghe Funar, care a invocat mai multe articole din Constitutia Romaniei.

Citeste si: ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN 2 NOIEMBRIE, INVALIDATE?

Acesta sustine ca, printre altele, nu s-ar fi asigurat egalitatea cetatenilor in fata legii prin proasta organizare a ALEGERILOR in strainatate, dar si ca nu a fost respectat dreptul la informatie.