CCR dezbate sesizarea numirii lui VICTOR CIORBEA la ASF

Curtea Constitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) va dezbate, miercuri, sesizarea facuta de PDL privind neconstitutionalitatea hotararii Parlamentului, prin care VICTOR CIORBEA a fost numit membru neexecutiv al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Pe 3 aprilie, prim-vicepresedintele PDL, deputatul Andreea Paul, anunta ca PDL va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la “numirea ilegala” a lui VICTOR CIORBEA la ASF, in conditiile in care nu s-a respectat legea de functionare a acestei institutii.

Mondo News iti recomanda si: Victor Ciorbea este noul Avocat al Poporului

“Consideram ca aceasta numire este neconforma cu art. 1 (alin. 3 si 5) din Constitutie, pentru ca nu se respecta legea de functionare a ASF, care cere explicit experienta de minimum noua ani in institutiile financiare, in cele de credit sau in activitatile nebancare, chestiune pe care nu o respecta’, a precizat deputatul liberal democrat. La randul sau, deputatul PDL Tinel Gheorghe afirma ca toata lumea trebuie sa respecte legea, inclusiv Parlamentul.'(…) Suntem si noi foarte curiosi daca Curtea, pe aceasta sesizare punctuala, cu exemplu, plecand de la CV-ul domnului VICTOR CIORBEA, va da o solutie conforma cu legea si cu Constitutia”, a afirmat Tinel Gheorghe.

Afla aici ce a facut Victor Ciorbea dupa ce a fost numit la ASF

Plenul Parlamentului a aprobat pe 2 aprilie 2014 numirea lui VICTOR CIORBEA ca membru neexecutiv in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, el obtinand 326 de voturi pentru si 16 impotriva.

Victor Ciorbea si-a prezentat, pe 8 aprilie 2014, demisia din functie in plenul Senatului. Cateva zile mai tarziu, la 15 aprilie 2014, plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a aprobat numirea lui Victor Ciorbea pentru a conduce institutia Avocatul Poporului, cu 306 voturi pentru si doua impotriva.

Mandatul lui VICTOR CIORBEA la conducerea institutiei Avocatul Poporului este de 5 ani.