CCR motiveaza respingerea proiectului Legii descentralizarii: Este neclara, nu respecta Constitutia

Curtea Constitutionala (CCR) a anuntat, joi, motivarea deciziei prin care a declarat neconstitutionala Legii descentralizarii, o motivare care se intinde pe mai mult de o suta de pagini. Membrii CCR spun ca documentul este neclar, nu respecta Constitutia si incalca interesele romanilor, in favoarea celor ale autoritatilor locale.

Judecatorii CCR precizeaza ca exista o incertitudine juridica referitoare la masurile pe care autoritatile publice trebuie sa le intreprinda in 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii.

Reamintim ca judecatorii de la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) au decis in unanimitate, pe 10 ianuarie, ca ordonanta referitoare la descentralizare nu este constitutionala. Vicepremierul Liviu Dragnea declara, atunci, ca asteapta motivarea pentru a vedea de ce legea descentralizarii a fost declarata neconstitutionala si pentru a actiona in consecinta.

“Astept motivarea Curtii Constitutionale sa vedem care sunt motivele pentru care legea a fost declarata neconstitutionala, sa vedem daca e declarata neconstitutionala in totalitate sau in parte si vom actiona in consecinta. Sigur ca sunt surprins.

Daca se declarara in totalitate neconstitutionala, practic de aici s-ar putea intelege ca Romania nu mai are dreptul sa se descentralizeze, asa cum se intampla in Europa. Dar as vrea totusi sa vad motivarea Curtii si atunci voi avea o reactie mai aplicata”, a afirmat atunci Dragnea.

Sursa foto: jurnalul.ro