CCR: Sedintele publice vor fi inregistrate audio-video

SEDINTELE PUBLICE ale Curtii Constitutionale (CCR) vor fi inregistrate AUDIO-VIDEO, dupa ce reprezentantii institutiei au implementat un sistem, in cadrul PROIECTULUI “Transparenta actului de justitie constitutionala”.

Reprezentanti ai institutiei au declarat ca IMPLEMENTAREA acestui SISTEM a fost necesara, cu atat mai mult cu cat vor avea loc alegeri pentru noul presedinte al CURTII CONSTITIONALE (CCR), iar spatiul salii de sedinte al CC este limitat, motiv pentru care nu ar fi loc pentru toti reprezentantii mass-media.

CITESTE SI: CCR a respins sesizarea premierului privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European

Potrivit regulilor procedurale specifice activitatii CURTII CONSTITUTIONALE, reglementate de Legea 47/1992, accesul publicului este limitat la numarul de locuri din sala de sedinta.

“In scopul asigurarii solemnitatii sedintei, utilizarea in sala de sedinta a aparatelor ce permit inregistrarea, fixarea sau transmiterea cuvantului ori a imaginii este admisa numai inaintea inceperii dezbaterilor si cu autorizarea prealabila a presedintelui Curtii Constitutionale”, se arata la articolul 53, alineatul 2 din Legea 47/1992.

CITESTE SI: LEGEA ”BIG BROTHER”, declarata NECONSTITUTIONALA

Acelasi act normativ stipuleaza ca DELIBERAREA nu este PUBLICA. “Deliberarea se face in secret si la ea vor fi prezenti numai judecatorii care au participat la dezbateri. Magistratul-asistent care a pregatit dezbaterile si a participat la ele poate fi consultat”, potrivit articolului 58, alineatul 1 din Legea 47/1992.

Sursa foto: gandul.info