CCR va decide pe 28 ianuarie daca Partidul Miscarea Populara este in legalitate

Colegiul National al PMP se reuneste pentru a valida lista finala a candidatilor la conducerea partidului

Curtea Constitutionala va decide pe 28 ianuarie daca PMP va fi nevoita sau nu sa isi schimbe denumirea! Mai exact, CCR va hotari daca legea care interzice partidelor sa mai poarte numele unor fundatii este constitutionala.

CCR a amanat luarea unor hotarari privind legea care afecteaza PMP si o Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind administratia publica care era contestata de PDL, respingand in acelasi timp o sesizare a PDL si PPDD referitoare la Avocatul Poporului.

Plenul CCR a anuntat ca ramane in deliberare pentru a studia mai bine problemele in cazul celor doua obiectii de neconstitutionalitate, anuntand ca se va pronunta in data de 28 ianuarie in cazul sesizarii presedintelui Romaniei pe neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.26∕2000 cu privire la asociatii si fundatii, se arata intr-un comunicat de presa.

CCR se va pronunta pe 5 februarie si in legatura cu obiectia de neconstitutionalitate a Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.77∕2013 pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la institutiile si autoritatilor publice din subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor.

CCR a respins, insa, sesizarea de neconstitutionalitate formultata de PDL si PPDD privind incetarea mandatului Avocatului Poporului si preluarea atributiilor acestei functii de catre un adjunct al Avocatului Poporului.

In luna noiembrie, Senatul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care partidele sa nu mai poata folosi denumiri ale unor fundatii, ceea ce ar interzice de facto Partidul Miscarea Populara, care poarta aceeasi denumire ca si Fundatia Miscarea Populara.

Presedintele Traian Basescu a sesizat CCR in legatura cu neconstitutionalitatea acestei legi.