CCR va discuta marti NOI CONTESTATII impotriva candidatilor VICTOR PONTA si MONICA MACOVEI

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) va dezbate, marti, alte doua CONTESTATII depuse impotriva unor candidaturilor lui VICTOR PONTA si MONICA MAOVEI la alegerile prezidentiale.

Judecatorii CCR se vor intalni la ora 15.00. Sesizarile au fost formulate de doi cetateni.

CCR a dezbatut si duminica doua CONTESTATII depuse de doi cetateni impotriva candidaturii lui VICTOR PONTA. Judecatorii au respins cele doua sesizari, la finalul sedintei, presedintele Curtii, AUGUSTIN ZEGREAN, precizand ca niciunul dintre contestatari nu a adus motive care sa justifice impiedicarea candidaturii lui VICTOR PONTA.

Citeste si: CCR a respins sesizarile depuse impotriva CANDIDATURII lui Victor Ponta

”Motivele care pot impiedica sunt prevazute in lege si in Constitutie. Deci, CONTESTATIILE au fost respinse”, a afirmat Zagrean.

Potrivit reglementarilor in vigoare, contestatiile trebuie solutionate de Curte in doua zile de la inregistrarea lor.

Citeste si: SRI: Deciziile CCR pe legea “Big Brother” si pe legea cartelelor prepay au consecinte grave asupra securitatii nationale

Tot duminica seara, Zegrean a explicat ca la fiecare scrutin pentru alegerea presedintelui au fost depuse contestatii impotriva candidatilor, dar nu-si aduce aminte ca judecatorii constitutionali sa fi oprit candidatura cuiva. De asemenea, a mai spus el, toate contestatiile legate de alegeri vor fi analizate.

Sursa foto: evorba.ro