CCR va judeca sesizarea PNL la Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante in timpul vacantei parlamentare

Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta joi, 12 ianuarie, sesizarea formulata de PNL, USR si PMP privind legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante pe timpul vacantei parlamentare, au precizat oficiali ai CCR pentru Agerpres. 

Parlamentarii PNL, impreuna cu cei de la USR si PMP, au depus vineri la Curtea Constitutionala o sesizare de neconstutionalitate privind legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante, adoptata joi de Parlament. 

“Proiectul depaseste limitele stabilite de Constitutie prevazute la articolul 115, alineatul 1, referitoare la domeniul legilor organice care nu pot face obiectul legii de abilitare a Guvernului. Cu aceasta ocazie, atragem atentia asupra incercarii de dezinformare a liderului PSD, Liviu Dragnea, referitoare la o presupusa ‘blocare a activitatii’ Guvernului generata de acest demers al PNL. In realitate, Liviu Dragnea se foloseste de confuzia facuta deseori in spatiul public intre ordonantele simple si ordonantele de urgenta. Guvernul Dragnea – Grindeanu nu este impiedicat cu nimic sa-si spuna in opera initiativele dorite prin intermediul ordonantelor de urgenta, pana la solutionarea sesizarii de catre CCR. Nu ne indoim de faptul ca actualul Guvern va folosi acest instrument si va da dovada de vointa politica in acest sens” se arata in comunicatul transmis de PNL.

Sursa foto: realitatea