CE a aprobat plata a peste 40 de milioane de euro pentru reabilitarea DN 14 Sibiu-Medias-Sighisoara

Comisia Europeana a decis aprobarea platiii de 40,7 milioane de euro necesara pentru reabilitarea drumului national 14, care face legatura intre Sibiu, Medias si Sighisoara, informeaza Agerpres. 

Acest proiect face parte din Programul Operatiional de Transport  si va fi finantiat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si din Fondul de Coeziune.

Valoarea totala a proiectului este de 47,9 milioane de euro, din care 85% reprezinta cofinantiare din FEDR. Conform proiectului, aproximativ 80 de kilometri din drumul natiional ce leaga orasele Sibiu si Sighisoara au fost reabilitatii.

“Ma bucur sa anunti decizia privind plata contributiiei financiare din FEDR pentru acest proiect important de infrastructura. In urma reabilitarii DN 14 Sibiu-Sighisoara, se estimeaza ca rata de producere a accidentelor se va reduce cu 10% pe cei 79,36 kilometri de drum natiional.”a declarat comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu.

De asemenea, aceasta a mai adaugat ca „cei aproape 1 milion de locuitori ai judetielor Sibiu si Mures, dar si utilizatorii natiionali si internatiionali ai retielei de transport vor putea sa parcurga distantia dintre cele doua orase in conditiii sporite de sigurantia si intr-un timp mai scurt”, drumul facand parte din retieaua de transport european extins (TEN-T Comprehensive).

DN14 a fost inclus pe lista drumurilor natiionale care au nevoie de reabilitare din Romania in anul 2006. Initiial, lucrarile de reabilitare trebuiau finantiate din partea BEI, dar si de la bugetul de stat. Ulterior, autoritatiile romane au decis sa solicite acesti bani din Fondul European de Dezvoltare Regionala. In momentul in care Romania a cerut finantiare cu fonduri europene, lucrarile la DN 14 erau aproape finalizate.