CE a declansat infrigement impotriva Romaniei pentru licitatia de reabilitare a DN Crasna-Iasi

Comisia Europeana (CE) a declansat, joi, procedura de infringement impotriva Romaniei pentru licitatia CNADNR de reabilitare a DN Crasna-Iasi, care a incalcat directivele UE privind achizitiile publice.

“Comisia Europeana a cerut astazi Romaniei sa respecte pe deplin directivele europene privind achizitiile publice. Comisia argumenteaza ca procedurile de licitatii pentru o licitatie de executie lucrari prin solicitare de oferte, pentru reabilitarea drumului national intre Crasna si Iasi, au fost realizate prin incalcarea Directivelor 2004/18/CE si 89/665/CEE”, se arata intr-un comunicat al institutiei europene.

Procedura de licitatii a fost gestionata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si a fost desfasurata pe baza unei legi nationale care s-a constatat ulterior a fi incompatibila cu normele europene privind achizitiile publice.

In anuntul de participare lipseau informatii esentiale, iar ofertantii erau privati de dreptul lor deplin la un recurs efectiv, precizeaza Comisia Europeana.

Foto: Comisia Europeana