Ce a facut Iulia Ionescu de cand a fugit de acasa pana a fost gasita. OFICIAL

Petre Toba, seful Politiei Romane, a reconstituit, joi, intr-o conferinta de presa, intregul traseu strabatut de Iulia Ionescu, eleva olimpica fugita din Bucuresti la o manastire de calugari din nordul Moldovei.

“Este vorba de o plecare voluntara a minorei. Am refacut intreg traseul si o sa va prezint acest parcurs. As vrea sa sublieniez rolul determinant in reusita gasirii fetitei pe care l-a avut mass-media, prin mediatizarea informatiilor transmise de catre Politia Romana.

Pe data de 12 februarie, in jurul orei 9:00, minora s-a despartit de mama, la statia de metrou Eroilor, in jurul orei 13:00, si-a vandut obiectele personale, cu banii obtinuti si-a cumparat o fusta gri, un fular, o caciula si o bluza, s-a imbracat cu ele, dupa care a bagat hainele de pe ea in rucsac si s-a deplasat la o autogara din Bucuresti, unde a cumparat un bilet spre Bacau”, si-a inceput declaratia oficialul IGPR.

Citeste si: IULIA IONESCU a fost la manastirile Agapia, Varatec si Sihastria. Ce spun calugarii. VIDEO

Potrivit lui Petre Toba, mama fetitei a reclamat disparitia la politie in jurul orei 18:30, spunand ca din jurul orei 12:00 nu mai poate lua legatura cu fata ei.

In acest timp, in jurul orei 19:00 Iulia a plecat spre Bacau, in jurul orei 00:30 a ajuns la destinatie, a ramas in autogara pana la 4:30 dimineata, in data de 13 februarie. Ulterior, in dimineata aceleiasi zile, ea a mers cu taxiul la alta autogara din Bacau, de unde a cumparat un bilet spre Campulung Moldovenesc, localitate catre care a pornit in jurul orei 9:30 dimineata.