Ce a transmis IOHANNIS MILITARILOR ROMANI din teatrele de operatii, cu ocazia ZILEI NATIONALE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a transmis marti in cadrul unei videoconferinte un mesaj MILITARILOR ROMANI DIN TEATRELE DE OPERATII, cu prilejul ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, in care le-a cerut sa-si indeplineasca in continuare obligatiile cu CINSTE si DEMNITATE.

“Va cer sa va indepliniti si in continuare obligatiile cu cinste si demnitate, pentru a arata lumii ca sunteti nu numai aparatori in uniforma ai intereselor nationale, dar si ambasadori ai spiritului romanesc si ai respectului pentru valori”, a declarat Iohannis.

El a apreciat ca militarii aflati in teatrele de operatii din Afganistan si Balcanii de Vest promoveaza cu onoare imaginea Armatei Romaniei profesioniste.

CITESTE SI: MESAJUL PRESEDINTELUI KLAUS IOHANNIS CU OCAZIA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI

“Stiu ca va faceti datoria fata de tara departe de familii si de cei dragi, in conditii dificile. Din acest motiv, profesionalismul si seriozitatea cu care reprezentati statul roman in teatrele de operatii merita toata aprecierea noastra. Faptul ca va asumati constient riscurile pe care le implica activitatea dumneavoastra, indeplinind misiuni complexe in zone extrem de ostile, in care exista mari diferente culturale, religioase si de mentalitate, dovedeste curaj si patriotism. Natiunea romana este mandra ca are astfel de militari, responsabili si dedicati. Increderea de care se bucura Armata Romaniei in randul populatiei se datoreaza in buna masura si dumneavoastra”, a declarat Iohannis.

El a subliniat ca romanii stiu ca integrarea tarii noastre in structurile euro-atlantice este in mare parte si meritul militarilor, aratand ca Armata continua sa fie un veritabil ambasador al Romaniei, oferind tarii vizibilitate, credibilitate si predictibilitate in plan extern.

CITESTE SI: LIVE VIDEO ZIUA NATIONALA A ROMANIEI: PARADA MILITARA DE 1 DECEMBRIE A INCEPUT! UPDATE

“In acelasi timp, experienta acumulata in aceste teatre de operatii, colaborarea si cooperarea cu celelalte armate prezente in Afganistan sau Balcani, contribuie semnificativ la eforturile nationale pentru realizarea unei armate romane moderne, performante, mobile, capabile sa-si duca la bun sfarsit misiunile specifice”, a spus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a participat marti la parada militara de Ziua Nationala organizata la Bucuresti, dupa care a depus un buchet de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol.

Sursa foto: infomondo