Ce accesorii îmi trebuie pentru narghilea?

Dacă v-a plăcut experiența oferită de narghilele, fie într-un bar sau club, probabil aveți cunoștințele de bază despre cum funcționează, ce accesorii au și ce arome ați încercat. Dar cumpărarea este ceva foarte diferit.

Primul punct, cel mai important, este modelul de narghilea pe care să-l alegeți, iar apoi veți avea nevoie și de anumite accesorii. Iată care sunt elementele fără de care o narghilea nu poate funcționa corespunzător!

Cărbuni

Există mai multe tipuri, iar cei mai des folosiți sunt cei naturali, din coajă de cocos și tipurile care au sistem de autoaprindere. Ce diferențe există între cele 3 variante?

Cărbunii naturali – fiind realizați din materie primă naturală, vor oferi o ardere îndelungată și nu vor modifica aroma. Aceștia nu au în componență sulf, ci au la bază lemn natural. De asemenea, fumul generat în urma arderii cu acești cărbuni va fi unul inodor.

Cărbuni din coajă de cocos – reprezintă o variantă bună și extrem de folosită. Aceștia nu generează scânteie, iar reziduurile lăsate sunt mici (cenușa lor cântărește doar 5% din greutatea cărbunelui, mult mai puțin comparativ cu alte tipuri de cărbuni). În ceea ce privește timpul arderii, cărbunii din coajă de cocos pot scoate o durată de până la 2 ore.

Cărbuni cu autoaprindere – tipul acesta este folosit mai mult în călătorii sau când nu există un arzător.

Brichetă cu arzător

Dacă vă întrebați de ce nu puteți aprinde cărbunii cu o brichetă tradițională, ei bine, cea cu arzător are avantajul de a ajuta la pregătirea rapidă a cărbunelui.

Arome

Veți găsi o varietate mare, dar contează să experimentați și să alegeți opțiunile care vă plac. Recomandarea unei arome ar fi ca și cum v-ar spune cineva ce fel de mâncare ar trebui să comandați, fiecare persoană are gusturile sale, iar ceea ce cuiva i se va părea excelent, altuia îi va displace total. Așa că, nu rămâne decât să testați mai multe arome, până o veți găsi pe cea ideală. Există atât variante cu nicotină, cât și fără. Și în cazul acesta, alegerea vă aparține. Pentru o gamă extinsă, vezi aici mai multe detalii.

Folie de aluminiu

Se poate folosi și cea regăsită în orice bucătărie, dar evident, calitatea nu se va apropia de cea pe care o veți obține de la o folie de aluminiu special concepută pentru narghilele. Aceasta va menține mai bine căldura, comparativ cu varianta pentru uz casnic.

Duze

Evident, faptul că nu aveți acest tip de accesoriu nu vă va împiedica să aveți o shisha completă, dar folosirea unei duze personale este pur și simplu un motiv de igienă, pentru a evita partajarea cu alte persoane.

Nu trebuie să fiți expert în narghilele, contează doar să achiziționați accesoriile esențiale pentru aceasta, iar dintre acestea cărbunii, aromele, folia de aluminiu și duzele se numără printre cele mai importante.