Ce au declarat Crin Antonescu si Victor Ponta despre descentralizare

Premierul Victor Ponta si presedintele Senatului, Crin Antonescu, au anuntat, vineri, intr-o conferinta depresa comuna a USL, ca proiectul de descentralizare, atata vreme cat grupurile parlamentare vor fi de acord cu varianta propusa, va fi adoptat prin angajarea raspunderii Guvernului.

“Guvernul pe care il conduc, in dialog cu grupurile parlamentare ale noastre dar si cu grupurile din opozitie, dorim sa-l adoptam (proiectul de lege privind descentralizarea), inainte de adoptarea bugetului pe 2014. Mai concret, dorim sa facem o descentralizare reala, sa apropiem administratia publica cat mai mult de cetatean, astfel incat cel mai mare serviciu public sa fie realizat pe plan local si in judet. Sa nu mai purtam atat de mult oamenii spre Bucuresti”, a declarat Victor Ponta.

“Vreau sa precizez ca, evident, la nivel central, prin parlamentari vom pastra legiferarea daca e vorba de ordinele de guvern si controlul respectarii legalitatii. Activitatea de zi cu zi trebuie sa se desfasoare cat mai mult in competenta alesilor locali. Trebuie sa avem o administratie publica care sa consume mai putin. Acesta a fost principalul subiect in sedinta USL. Vom dezbate cu toate grupurile parlamentare si, daca exista o larga majoritate, acesta va fi adoptat prin angajarea raspunderii guvernului in noiembrie, inainte de adoptarea bugetului de stat”, a declarat Victor Ponta.

“Este un proiect vast. El a fost discutat de catre echipele domnului Dragnea si Iohannis pentru ca, asa cum spunea si colegul meu, este prima data cand un guvern majoritate isi ia raspunderea de a face pasi hotarati pe acest drum. Toate lucrurile, si in principiu si detaliu, sunt stabilite. Probabil luni va avea loc o ultima sedinta a celor doua echipe care vor finaliza toate detaliile”, a declarat Crin Antonescu.

Conform celor doi, proiectul de descentralizare va fi adoptat in luna noiembrie.

Sursa foto: realitatea.net