Ce avantaje obții prin montare panouri sandwich pentru proiectul tău

Știai că de mai bine de 90 de ani procesul de montaj panouri sandwich a revoluționat industria construcțiilor datorită reducerii semnificative a timpului de lucru? Considerate alternativă ideală la lemn pentru ridicarea caselor, halelor și altor proiecte de construcție, panourile sandwich sunt niște plăci stratificate. Miezul acestor tipuri de panouri se poate face din vată de sticlă, spumă de polistiren extrudat sau spumă poliuretanică. Partea exterioară a a lor se fabrică din PVC, placaj furniruit, aluminiu sau chiar tablă laminată.

Prin urmare, panourile sandwich sunt făcute din diferite materiale ușoare, care izolează foarte bine. Nu sunt acestea singurele lor avantaje, așa că rămâi aproape să vezi ce avantaje obții prin montare panouri sandwich pentru proiectul tău.

Iată care sunt principalele 5 avantaje pentru care merită să apelezi la montaj panou sandwich:

  1. Comparativ cu alte tipuri de materiale, panourile sandwich sunt mai ușoare. Acest lucru denotă faptul că transportul, dar și montajul lor sunt mult mai ușoare decât în cazul materialelor traditionale.
  2. Un alt avantaj important al acestora este eficiența lor privind izolarea termică și fonică, fără să încarce structura construcțiilor. Astfel, acestea sunt și economice și scad practic semntificativ consumul de energie pentru încălzire sau răcire.
  3. Transportul ușor și timpul redus de montare reprezintă încă 2 avantaje ale acestor panouri. Dacă vorbim de acoperișuri, panourile nu necesită montarea de căpriori sau șipci, iar hidroizolația e de prisos. Așa încât, timpul de realizare al unui proiect cu panouri sandwich se reduce substanțial.
  4. Dacă vorbim de longevitatea și impactul asupra mediului, durata de viață a panourilor sandwich e de cca. 50 de ani. De asemenea, ele sunt ecologice și nu periclitează mediul.
  5. Ultimul avantaj, dar nu cel din urmă, este acela al costurilor mai reduse pentru sistemul cu panouri termoizolante. Pe lângă eficientizarea costurilor cu manopera și montajul din timpul execuției, aceste panouri îți aduc plus de eficiență privind consumul de energie – prin proprietățile lor termoizolante foarte bune.

Cu toate aceste avantaje, nu este de mirare de ce constructorii optează pentru panourile sandwich când vine vorba de construcția rapidă a clădirilor, halelor industriale, depozitelor, garajelor etc. Mai mult, și persoanele care construiesc locuințe sau renovează case private preferă panourile sandwich în detrimentul altor materiale tradiționale. Fie că luăm în calcul anveloparea sau compartimentarea unei construcții cu acest tip de panouri, proiectul tău va beneficia de multe avantaje.