CE AVERE ARE PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS

Presedintele KLAUS IOHANNIS a incasat, in 2015, peste 82.000 de lei din vanzarea celor doua carti ale sale “Pas cu pas” si “Primul pas”. El a pierdut insa un imobil din cele sase detinute in Sibiu, iar din cele trei conturi il mai are doar pe cel in moneda nationala, in care a strans 295.000 de lei, informeaza Newsro.

Conform declaratiei de avere completate in aceasta luna, presedintele Iohannis a incasat in ultimul an fiscal suma de 82.844 lei, reprezentand drepturi de autor de la editura Curtea Veche, care a publicat cele doua carti ale sale.

KLAUS IOHANNIS  si-a lansat in noiembrie 2014, imediat dupa al doilea tur al alegerilor prezidentiale, cartea “Pas cu pas”, iar in mai 2015 si-a lansat volumul “Primul pas”. Prima carte a presedintelui a fost tradusa si in Bulgaria. De asemenea, KLAUS IOHANNIS a incasat ca presedinte un venit net anual de 133.879 lei, precum si 59.960 din inchirierea unui imobil. Sotia sa, CARMEN IOHANNIS, a avut un venit net in 2015 de 22.554 lei, ca profesor la Colegiul “Gh. Lazar” din Sibiu si a incasat si ea 59.960 din inchirierea unui imobil.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS RETURNEAZA BANII OBTINUTI DIN CHIRIA CASEI PIERDUTE DIN SIBIU

Sotii Iohannis aveau inchiriat un imobil din centrul Sibiului, pe care insa la inceputul acestui an l-au pierdut in instanta. Este vorba despre un apartament de 166 mp., cumparat in anul 1999 si care in declaratia de avere de acum a sefului statului nu mai figureaza.

KLAUS IOHANNIS si sotia sa au pierdut definitiv imobilul din centrul municipiului Sibiu, unde functioneaza sediul unei banci, in noiembrie anul trecut, in urma unei decizii a Curtii de Apel Brasov, dupa un proces care a durat mai mult de 16 ani.

Oficiul Judetean de Cadastru a admis, in aprilie, cererea Administratiei Finantelor Publice de radiere a dreptului de proprietate al celor doi. Atunci, presedintele a anuntat ca va returna sumele obtinute din chiria imobilului respectiv, de la comunicarea deciziei instantei din Brasov, dar a contestat decizia in instanta. Seful statului si sotia sa detin in continuare alte doua apartamente si trei case in Sibiu.

Daca in urma cu un an, presedintele Iohannis avea in conturi la BCR 13.500 euro, 9.000 USD si 161.000 lei, acum seful statului mai are doar un cont, la aceeasi banca, in care are 295.000 de lei.

Sursa foto: Turnul Sfatului