Ce bonusuri vor primi medicii și asistentele care vor vaccina populația împotriva coronavirusului

Vlad Voiculescu a declarat, la postul Digi24, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă referitoare la bonusurile pe care le primi medicii și asistentele implicați în vaccinarea populației împotriva Covid-19.

„Sunt două lucruri esenţiale pe care le adresează o ordonanţă de urgenţă care a fost în primă lectură în ultima şedinţă de guvern şi va fi adoptată în următoarea şedinţă de guvern. Pe de o parte, o problemă este aceea a personalului vaccinator: cine face efectiv vaccinul, inoculează vaccinul. Trebuie să ne asigurăm că acele persoane sunt plătite, sunt motivate să facă asta. Este de departe cea mai mare provocare a României, cea mai mare campanie de vaccinare”, a declarat ministrul Sănătății la Digi 24.

Ordonanța de urgență prevede ca un medic care participă la campania de vaccinare a populației să fie remunerat cu 100 de lei pe oră, un asistent cu 50 de lei şi un registrator cu 25 de lei.

„Sumele propuse în ordonanţa de urgenţă – sunt mai degrabă propuneri, pentru că le vom vedea adoptate abia după ce trece de Guvern şi după ce există o discuţie la nivelul Guvernului. Deja vă pot spune că există discuţii la nivelul ministerelor. Sunt sume brute. Al doilea aspect este implicarea medicilor de familie. Ne bazăm pe medicii de familie să îşi informeze pacienţii de pe lista fiecăruia, să îi înscrie în platforma de programare şi apoi să monitorizeze orice alte nevoi”, a precizat Vlad Voiculescu.

Totodată și medicii de familie vor primi bonusuri ”pentru succes”, în funcție de numărul de pacienți pe care îi vor convinge să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Sursa foto: gov