Ce droguri luau Eliade, Barbu, Eminescu și alți mari scriitori din literatura română!

In cartea sa “Narcotice in cultura romana”, un amplu studiu despre utilizarea drogurilor, Andrei Oisteanu, antropolog si istoric al religiilor, a descoperit DROGURILE de care erau dependenti unii dintre cei mai apreciati SCRIITORI din literatura romana!

Lucrarea antropologului Andrei Oisteanu a studiat fenomenul DROGURILOR la noi in tara, incepand cu cele folosite in diverse practici magice si traditionale si pana la NARCOTICELE folosite de locuitorii de la oras, inclusiv de catre pictori sau scriitori, informeaza Adevarul.ro.

Citeste si: FESTIVITATE DE COMEMORARE A POETULUI MIHAI EMINESCU, IN CIMITIRUL BELLU

Astfel, ETERUL si COCAINA au fost viciile ascunse ale lui Ion Barbu si Tudor Vianu, afirma antropologul. Cei doi mari SCRIITORI erau dependenti, iar acest lucru a fost confirmat chiar de catre corespondenta dintre ei.

“In corespondenta poetului Ion Barbu se gasesc dovezi ca a prins gustul ETERULUI si a COCAINEI. ETERUL meu cotidian si COCAINA mea saptamanala, spunea el. Lua impreuna cu Tudor Vianu, care era si el doctorand in Germania. ETERUL este mai halucinogen, impinge la un lirism, pe cand COCAINA la un anumit tip de vivacitate.

Ei luau COCAINA si ieseau in oras. In schimb, ETERUL te face mai singuratic. El marturiseste ca a scris Riga Crypto si Lapona Enigel sub influenta ETERULUI.”, afirma Oisteanu.

Acesta mai spune ca lucrarile lui George Calinescu mentioneaza ca Mihai Eminescu a fost tratat cu MORFINA, tinand cont ca OPIUMUL si OPIACEELE erau intens folosite in spitalele de alienare mentala.

Citeste si: ION CREANGA, FOTOGRAFIE INEDITA DESCOPERITA LA IASI. FOTO IN ARTICOL

Mircea Eliade consuma OPIUM si CANABIS, dar si un anumit tip de COCAINA, “pelvitin”, acelasi DROG pe care il primeau soldatii germani pe front.

Legat de Macedonski, Andrei Oisteanu povesteste ca scriitorul “are nuvele in care alter-ego-ul este el, se descrie cum lua pilule de HASIS”. Relatarile apropiatilor povestesc despre pipa de HASIS pe care Macedonski o detinea.

Sursa text: adevarul.ro / Sursa foto: ziarulmetropolis.ro