Ce efecte negative are lipsa de sex la femei

Exista femei care dintr-un motiv sau altul au renuntat pentru o perioada la viata sexuala, cu atat mai mult la beneficiile pe care le poate aduce aceasta activitate. Insa este important sa aveti in vedere ca lipsa de sex la femei, cu timpul, poate aduce o serie de efecte negative.

Lipsa de sex o mica perioada de timp nu face rau nimanui, ba din contra, poate intensifica viata de cuplu. Cu toate acestea, este bine sa tineti cont de faptul ca pauza de la sex mai lunga la femei poate avea si efecte negative.

CITESTE SI: TOP 10 lucruri pe care sa nu le spui niciodata la prima intalnire

Determina aparitia dezechilibrelor hormonale

Este bine de stiut ca sexul reprezinta un aspect foarte important in viata fiecarei persoane, deoarece are anumite efecte pozitive atat asupra organismului, cat si asupra psihicului. Daca din diferite motive ai ales la un moment dat sa faci o pauza de la sex trebuie sa fii atenta la schimbarile care pot aparea si care iti pot afecta starea. De exemplu, lipsa de sex la femei poate sa duca la dereglari ale ciclului menstrual, dureri de sani si probleme cu ovarele.

Favorizeaza depresia

Lipsa de sex la femei este asociata, cateodata, cu privarea de dragoste, lipsa de afectiune, ceea ce de multe ori favorizeaza aparitia starilor depresive, de tristete si de nervozitate. Aceasta stare depresiva se manifesta prin scaderea apetitului, prin aparitia zilnica a sentimentului de tristete si a sentimentului ca nu mai contati pentru nimeni.

CITESTE SI: 6 locuri neinspirate pentru prima intalnire

Pot aparea tulburari de comportament

Asa cum avem nevoie de mancare, de apa, si sexul reprezinta o necesitate a corpului nostru. In schimb, lipsa lui poate duce la probleme de comportament. Abstinenta sexuala la femei are o serie de dezavantaje printre care: aparitia dificultatilor de concentrare, scaderea stimei de sine si cresterea nivelului de stres. Aceste schimbari comportamentale afecteaza foarte tare psihicul uman.

Sursa:click