Ce este castrarea chimică și cum se aplică?

Castrarea chimică. De fiecare dată când în mass-media apar cazuri de pedofili, se vorbește despre castrarea chimică. Totuși, ce este castrarea chimică și în ce fel au de suferit pedofilii sau violatorii care acceptă sau sunt obligați să accepte castrarea chimică?

Ce este castrarea chimică?

Înainte de toate, trebuie spus că termenul de castrare face referire la acțiunea de mutilare genitală care constă în acțiunea de extirpare a gonadelor. La bărbați, operația este denumită orhiectomie, iar la femei operația se numește ovarectomie.

Castrarea chimică sau pe cale medicamentoasă are loc prin administrarea de compuși chimici sau de hormoni. Astfel, în cazul castrării chimice, producerea testosteronului este oprită de injectarea unor hormoni sintetici.

În cele mai multe dintre cazuri, castrarea chimică se administrează violatorilor sau pedofililor, cu sau fără acordul acestora. Medicamentele pot fi injectate zilnic, săptămânal și lunar pentru restul vieții, iar schimbările în organismul celui care este castrat sunt evidente.

În primul rând, unui bărbat castrat îi scade apetitul sexual și castrarea provoacă, de cele mai multe ori, impotență. Din cauza fluctuației de hormoni, un castrat chimic poate acuza stări de oboseală și poate lua în greutate chiar și 30-40 de kilograme.

Tratamentul de castrare chimică are loc în secții specializate, în condiții de securitate, în regim spitalizat sau ambulatoriu.

În ce țări se aplică procesul de castrare chimică?

Printre statele în care se practică tratamentul de castrare chimică ca pedeapsă în cazul violatorilor se numără Australia, Marea Britanie, Franța, Danemarca, Estonia, Israel, Polonia și unele state din Statele Unite ale Americii (California, Florida, Georgia, Louisiana, Montana, Oregon, Texas și Wisconsin). Mai sunt și țări în care unii pedofili se oferă voluntari pentru a fi castrați. Unora dintre violatori li se reduce pedeapsa dacă acceptă să fie castrați.

Curiozități despre castrare:

Termenul de „castrare” provine din India, iar indienii l-au preluat din termenul sanscrit „sastram”, care are sensul de cuțit;
Medicii din Evul Mediu credeau că prin castrare se vindecă epilepsia;
În Italia secolului al XVI-lea, operatia de castrare o efectuau chiar frizerii;
Bărbaților castrați nu le dispare în totalitate capacitatea de erecție și ejaculare. Singura problemă este că aceștia nu mai au acte sexuale pentru că nu-i mai interesează acest aspect, neavând atracție.

Sursa: shtiu.ro