Ce este mai important decat preludiul in timpul sexului, atat pentru femei, cat si pentru barbati

Preludiul, precum si lenjeria sexy sau jocurile erotice, au roluri importante in mentinerea pasiunii in cuplu. Totusi, atat femeile, cat si barbatii se declara cu adevarat satisfacuti in dormitor atunci cand partenerul are o altfel de initiativa.

Expresia „te iubesc” este cu adevarat magica, conform specialistilor, care sustin ca persoanele care isi spun cele doua cuvinte in timpul sexului au parte de o experienta mult mai satisfacatoare. Aceasta declaratie de dragoste este mai importanta chiar decat preludiul sau lenjeria sexy, spun expertii.

CITESTE SI:Istoria simbolului iubirii: cum a ajuns inima, organul vietii, sa fie asociata cu dragostea

In cadrul unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Chapman din Statele Unite au fost analizate raspunsurile a 39.000 de persoane heterosexuale casatorite sau care locuiesc cu partenerul de cuplu, cu care au o relatie de cel putin trei ani. Varsta medie a femeilor participante la studiu a fost 40 de ani, iar in cazul barbatilor 46 de ani. Sondajul a aratat ca 75% din barbati spun „te iubesc” in timpul sexului, in timp ce 74% din femei procedeaza la fel.

Concluzia specialistilor este ca, cu cat un cuplu comunica mai mult in timpul sexului, cu atat mai bine se vor simti cei doi. Partenerul tau va fi mult mai satisfacut daca il lauzi pentru un lucru pe care l-a facut in timpul partidei de amor, dar si daca ii spui ceva ce ti-ai fi dorit tu sa faca. De asemenea, discutiile despre sex din timpul zilei, chiar si la telefon sau pe internet, asigura placerea in intimitate, la fel si rasul din timpul sesiunii de dragoste despre un lucru amuzant petrecut pe parcursul zilei. Cel mai important factor in sporirea placerii din dormitor, atat in randul barbatilor, cat si in randul femeilor, este insa expresia „te iubesc”, spusa in timpul actiunii.

CITESTE SI: 4 moduri ciudate in care femeile ajung la orgasm

Cercetarea a mai demonstrat ca persoanele care nu mai fac sex la fel de des dupa primii ani de relatie trebuie sa depuna efort ca amorul sa devina din nou o prioritate.

 

 Sursa:adevarul