Ce este spirulina și care sunt principalele beneficii ale acesteia

Spirulina este o alga verde albastruie prezenta pe Pamant cu mult inaintea oamenilor. Beneficiile acesteia pentru organism sunt atat de importante incat a fost incadrata la categoria super alimente si este recomandata in cazul unei arii largi de afectiuni.

In continuare vom vorbi despre cele mai importante beneficii ale spirulinei si vei vedea ca aceasta planta ajuta la intarirea sistemului imunitar, la normalizarea colesterolului din organism, dar si la cresterea rezistentei la efort si combaterea reactiilor alergice.

Spirulina este benefica pentru sistemul imunitar

Datorita compozitiei sale, spirulina este un aliat de nadejde pentru sistemul imunitar mai ales atunci cand te confrunti cu probleme cauzate de stres, alimentatie slaba sau lipsa de energie. De asemenea, exista studii care au dovedit ca spirulina poate combate chiar si unele efecte ale poluarii asupra organismului.

Spirulina ajuta la mentinerea colesterolului normal

La fel ca in cazul semintelor de in, spirulina lupta cu colesterolul rau si ajuta la mentinerea colesterolului bun din organism. Astfel, spirulina este un aliment care ajuta la scaderea riscului de boli de inima si lupta ca in organismul tau sa fie cat mai putina grasime. Cu toate acestea, nu trebuie sa uiti nici de doza recomandata de exercitii fizice pe zi pentru a avea o viata sanatoasa si cu cat mai putine riscuri.

Reduce simtomele asociate cu alergiile

Daca suferi de alergii, cu siguranta ti s-a recomandat spirulina, iar daca nu ti s-a recomandat, articolul acesta este un semn sa cauti mai multe despre beneficiile spirulinei atunci cand vine vorba de alergii.

Indiferent de tipul de alergie, praf, polen sau animale, spirulina ajuta la ameliorarea simptomelor prin reducerea inflamatiei nazale si a histaminei din organism (un mediator cheie in ceea ce priveste reactiile alergice). De asemenea, si simptome precum mancarimea, congestia nazala si stranuturile pot fi ameliorate cu ajutorul spirulinei.

Spirulina are capacitatea de a creste rezistenta corpului la efort

Datorita proprietatilor sale, spirulina are capacitatea de a creste rezistenta la efort, atat fizic cat si mental. Este recomandata mai ales sportivilor si persoanelor care depun efort fizic sau mental constant.

Principalele proprietati care contribuie la acest efect sunt: vitaminele, mineralele si clorofila din care este compusa spirulina.

Acum stii patru dintre cele mai importante beneficii ale spirulinei. Ce ar mai fi de spus este ca trebuie sa cumperi acest super aliment dintr-un magazin de incredere precum Verdesco.ro pentru a te asigura ca spirulina pe care o primesti este de calitate.