Ce este un portofel crypto? Explicații rapide pe înțelesul tuturor

Ce este un portofel crypto? Explicații rapide pe înțelesul tuturor. În continuarea acestui articol veți putea afla totul despre această modalitate de stocare a crypto monedelor dar și cum poți evita tentativele de phishing și eventualele atacuri ale escrocilor.

1. Ce este un portofel crypto?

Un portofel crypto este o porțiune de software care vă permite să trimiteți și să primiți crypto monede, cum ar fi Bitcoin. Ele pot fi utilizate pentru a stoca mai multe tokenuri și monede simultan – cu toate acestea, majoritatea portofelelor vor suporta doar un număr limitat de crypto monede. Portofelele sunt folosite pentru a stoca ceva cunoscut sub numele de private keys: coduri hexazecimale lungi cunoscute numai de dvs. și de portofel. Trebuie să se potrivească cu o public key, astfel încât să puteți cheltui banii.

Portofele sunt în mai multe forme. Ele pot fi stocate pe un hardware care este ocazional conectat la web pentru a efectua tranzacții (unii le păstrează în seifurile bancare în restul timpului) – puteți chiar să vă notați private keys pe o bucată de hârtie, aceasta fiind o metodă de “depozitare la rece.”

Portofelele găzduite sunt asemănătoare cu aplicațiile bancare tradiționale. Puteți accesa soldul dvs. pe mai multe dispozitive, iar fondurile dvs. nu sunt pierdute dacă vă rătăciți telefonul sau dacă vă uitați parola.

2. Care sunt pașii indicați în crearea unui portofel?

În primul rând, gândiți-vă cum doriți să accesați portofelul. Veți utiliza telefonul mobil? Un computer desktop? Doriți să vă conectați la un site web sau să utilizați hardware care stochează off-line keys? Unele portofele nu funcționează pe toate platformele, așa că este important să fiți atenți.

Apoi, determinați dacă portofelul pe care intenționați să îl utilizați acceptă crypto monedele în care investiți – și asigurați-vă că are o reputație bună și de încredere. Majoritatea furnizorilor de portofolii oferă un ghid pas cu pas pentru utilizarea aplicației, iar procesul nu este prea diferit de configurarea unei adrese de e-mail. Merită să creați o copie de rezervă a parolei private key și apoi să o depozitați în siguranță.

3. Pot să am un portofel cripto în țara mea?

Câteva țări au impus legi împotriva crypto monedelor – altele avertizând că reglementarea va fi realizată în curând. Bitcoin este interzis în Pakistan, Nepal, Algeria, Cambodgia și Bolivia – și este ilegal să plătiți cu Bitcoin în Macedonia, Vietnam și Bangladesh. Ecuador a interzis de asemenea crypto monedele, dar intenționează să-și lanseze propria sa monedă.

4. Compania știe private keys-urile mele, deci poate să-mi fure crypto monedele?

Portofelele de la terțe părți pot fi o modalitate excelentă de a stoca crypto monedele, dar trebuie să vă faceți mai întâi diligența. Teoretic, o companie ar putea folosi private keys-urile pe care le-ai încredințat și să-ți fure fondurile. Au existat, de asemenea, cazuri în care utilizatorii nu au putut să retragă fondurile din portofelele lor, iar furnizorii să falimenteze.

Căutați portofelele stabilite, care oferă tehnologii de ultimă oră pentru a proteja ceea ce se află în portofel. Având în vedere că există o mulțime de opțiuni, citiți recenzii și explorați avantajele și dezavantajele fiecărui furnizor – în acest fel, veți lua o decizie în cunoștință de cauză.

Citește și: CE SUNT ȘI CUM SE REALIZEAZĂ SCHIMBURILE CENTRALIZATE DE CRYPTO MONEDE. GHID COMPLET PE ÎNȚELESUL TUTUROR

5. Ce poți face pentru a păstra în siguranță crypto monedele?

Încercați să utilizați opțiunile de stocare la rece oriunde este posibil, mai ales dacă păstrați crypto monedele pentru zilele negre. Depozitarea fierbinte este ideală atunci când încercați să creați un cont “verificare”, unde pot fi accesate cu ușurință fonduri pentru tranzacții. Primul sfat este să fii în gardă pentru software rău intenționat, care poate compromite securitatea laptopului sau a telefonului tău.

În al doilea rând, dacă utilizați un furnizor care găzduiește portofelul, întotdeauna să fiți vigilent dacă primiți e-mailuri care pretind că sunt de la ei. Un mesaj autentic va conține, de obicei, informații pe care doar tu le știi. E-mailurile de tip phishing de la infractori imită adesea logo-urile și limbajul folosit de companiile oficiale pentru a vă conferi un fals sentiment de securitate. Dacă vă uitați atent la adresa dvs., puteți descoperi indicii, cum ar fi un domeniu diferit, transformând noreply@coineth.com la no_reply@coinneth1.io.

6. Am trimis crypto monede, dar portofelul meu este gol! Cât timp durează tranzacția?

Aceasta depinde de cât de repede sunt confirmările efectuate pe blockchain.

Este vorba un timp variabil între tranzacții și, de asemenea, între crypto monede. Standardul pentru Bitcoin este de șase confirmări înainte ca transferul să se finalizeze și acest proces poate dura aproximativ o oră în funcție de numărul de activități din rețea.

Și alte crypto monede pot necesita un număr mai mare de confirmări, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că tranzacția va fi mai lentă. De exemplu, deși sunt necesare 24 de confirmări pentru Ethereum, un depozit poate fi finalizat în câteva minute.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

7. Am avut fonduri în contul meu, dar acum sunt pe zero. Unde mi-au dispărut banii?

Aceasta se poate datora faptului că monedele dvs. au fost transferate într-un cold storage. Unii furnizori de portofolii găzduiți transferă fonduri dintr-o adresă de plată într-un cold storage pentru a păstra în siguranță private keys-urile utilizatorilor și bunurile personale. Când acești utilizatori doresc să efectueze o plată, activele lor sunt apoi transferate din cold storage la adresa lor de plată dorită.

Acest articol nu poate fi considerat un sfat de investiții. Deși vrem să vă oferim toate informațiile importante pe care le putem obține, cititorii ar trebui să facă propriile lor cercetări și să-și asume întreaga responsabilitate pentru deciziile lor.