Ce este un rezervor gpl și ce beneficii are?

Cu siguranta ai folosit deja o butelie de gaz. Dar stiai ca acesta nu este singurul mod in care acest material este distribuit? Exista si posibilitatea depozitarii in cilindri, care prezinta mai multe avantaje pentru multe sectoare. 

Ce este gazul in vrac?

Gazul in vrac este o forma de distributie a GPL (gaz petrolier lichefiat) – care este cel mai frecvent disponibil in butelii. In partajarea in vrac, gazul este stocat in cantitati mari in containere si butelii. Aceasta este considerata o optiune mai avantajoasa deoarece, in acest caz, in locul unde va fi utilizat este instalata o instalatie de GPL, adica un rezervor de alimentare.

Aceasta este o alternativa excelenta, deoarece impiedica gazul sa ajunga in mijlocul unor procese importante de productie. Pentru ce segmente este mai avantajos un rezervor gpl ?

Unul dintre principalele beneficii ale unui rezervor gpl  este versatilitatea acestuia. Poate fi utilizat in diferite moduri, cu diferite functii, sectoare si industrii, fiind viabil pentru:

-locuinte, pentru racordarea electrocasnicelor mici sau pentru incalzirea apei in condominii;

-hoteluri;

-restaurante, brutarii, pizzerii etc;

-diferite tipuri de industrii din diferite segmente;

-unitati care au nevoie de incalzire a apei, gatit alimente, aparate de aer conditionat, generatoare de energie, printre altele;

-bucatarii profesionale;

-agrobusiness, ajutand la uscarea cerealelor si la combaterea daunatorilor;

-spitale;

-servicii de curatatorie chimica si spalatorie.

Pe langa toata aceasta flexibilitate, acest tip de gaz aduce multe alte beneficii.

Beneficiile gazului in vrac pot fi utilizate in mai multe activitati. Din acest motiv, a devenit din ce in ce mai mult o preferinta pentru antreprenori, proprietari de afaceri si administratorii de cladiri. Motivele sunt cele de mai jos:

  1. Economie

Gazul in vrac este de 10 ori mai economic decat electricitatea si cu 75% mai ieftin decat gazul natural. Deoarece are o putere calorica mare, de aproximativ 13 ori mai mare decat cea a energiei electrice, un rezervor propan genereaza mai multa caldura in mod constant si in mai putin timp, oferind nu doar economii, ci si o rentabilitate mai mare pentru afaceri.

  1. Puterea calorica

GPL este sursa de energie cu cea mai mare putere calorica dintre cele mai conventionale, inclusiv combustibilii fosili si electricitatea.

Ca sa iti faci o idee, in timp ce electricitatea are 860 de calorii pe kilowatt, GPL are 11,02 calorii pe kilogram.

  1. Debit mai mare

Fluxul este un aspect crucial in mai multe procese de diferite segmente, fie ca este vorba de gatirea alimentelor sau de producerea de masini. Se refera la cantitatea de gaz care iese dintr-un cilindru sau butelie pe perioada de timp. Prin urmare, este decisiv in viteza si productivitate.

  1. Practicitate

Gazul in vrac este un produs usor de depozitat, care aduce mai mult confort si caracter practic utilizatorilor. De asemenea, este mai sigur si nu permite dependenta de energia externa, avand posibilitatea de a avea propria sa rezerva de energie si neexistand riscul deteriorarii in timpul depozitarii.

  1. Sustenabilitate

GPL are emisii scazute de CO2, arde curat si nu contamineaza solul sau apa. In plus, creste durata de viata utila a echipamentului si este posibil sa achizitionezi gaz doar in cantitatea ideala pe care doresti sa o consumi, ceea ce evita risipa si, de asemenea, costul ridicat.