DEZVALUIRI. Ce facea Emil Boc cu banii din “spaga” data de Gabriel Sandu

CE FACEA EMIL BOC CU SPAGA DE LA MINISTRUL SANDU: UITE CE JUCARII II LUA AMANTEI BLONDE

Noile dezvaluiri facute, zilele trecute, de fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, au adus un nou val de tensiune pe scena politica romaneasca. Gabriel Sandu a marturisit ca spaga data in dosarul Microsoft ar fi ajuns la Emil Boc, fost lider al PDL, la acea vreme premier, explicand ca nu mai putin de 300.000 de euro pe luna ar fi dat fostului lider democrat-liberal, bani care ar fi finantat in cele din urma in campania electorala a lui Traian Basescu. Paparazzii Cancan.ro scriau inca de la acea vreme ca Emil Boc nu parea sa aiba probleme financiare si isi rasfata amanta cu tot felul de scumpe!

Fostul ministru al comunicatiilor Gabriel Sandu si-a argumentat cererea de inlocuire a arestarii preventive, dispusa in dosarul “Microsoft”, cu afirmatii explozive despre finantarea PDL. Astfel, acesta a declarat ca finanta partidul, totul pentru a fi mentinut in functie, cu sume lunare de aproximativ 300.000 de euro. Conform lui Sandu, banii ajungeau direct la Emil Boc. Sandu sustine ca a virat in conturile PDL circa 5 milioane de euro.

Contactat telefonic, Emil Boc a respins categoric acuzatiile. “In calitate de prim-ministru, cu ocazia remanierii guvernamentale, l-am remaniat pe Gabriel Sandu din functia de ministru al Comunicatiilor. Din acest punct de vedere, daca ai fi primit bani de la cineva pentru partid, cum l-ai fi remaniat?” a spus fostul prim-ministru.

Mondo News iti recomanda si: Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae, in arest la domiciliu in dosarul Microsoft

Cei de la Cancan scriu ca in perioada in care Boc se afla in fruntea Guvernului, iar banii negrii din Afacerea Microsoft circulau, asa cum afirma acum procurorii, intre Claudiu Florica, Dorin Cocos si Gheorghe Stefan, Emil Boc se dovedea un romantic incurabil. Paparazzii CANCAN.ro au constatat atunci ca, la fel ca in cazul oricarui indragostit din ziua de azi, romantismul e pe bani. Si nu putini, daca este sa inventariem jucariile, florile si alte nimicuri pe care Boc i le daruia amantei sale, Liliana, fie personal, fie prin intermediul SPP-istilor.

In vara lui 2007, Emil Boc traia o frumoasa poveste de dragoste cu Liliana, pe vremea cand aceasta era casatorita. Sotul ei se numeste Dragos, iar in momentul in care se desfasura idila cu actualul primar al Clujului, surse apropiate “amantei lui Boc” declarau ca Liliana si Dragos ar fi ramas casatoriti doar pe hartie, fiecare traindu-si viata dupa regulile proprii.

Citeste si: Gabriel Sandu sustine ca i-ar fi dat 300.000 de euro lunar lui Emil Boc. Reactia fostului premier

Premierul a intrat in atentia paparazzilor tocmai in urma gestului adolesecentin pe care l-a facut pentru amanta lui: a cumparat, personal, un ursulet de plus dintr-un magazin, o miscare inedita pentru al doilea om din fruntea Romaniei.

Fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a declarat ca i-ar fi dat 300.000 de euro pe luna fostului premier din Guvernul PDL, Emil Boc, in prezent primarul municipiului Cluj-Napoca, dezvaluiri care au fost facute in dosarul Microsoft-EADS. In total, Sandu sustine ca a dat 4 milioane de euro, bani care s-ar fi dus in finantarea campaniei electorale a lui Traian Basescu. Boc a reactionat afirmand ca acuzatiile nu sunt adevarate si precizand ca el l-a remaniat din functie pe Gabriel Sandu.

„Ar trebui sa am un depozit daca as fi primit atatia bani. Vreau sa fie clar: resping categoric aceste afirmatii. Precizez faptul ca eu am fost acela care l-am remaniat din functie pe Gabriel Sandru si atunci nu se leaga lucrurile. Cum puteam sa il remaniez daca primeam bani? Nu am stiinta de asa ceva (n.r. intrebat daca banii nu au fost acordati catre partid). Ce este finantat pe partid se gaseste in monitorul oficial”, a declarat scurt pentru gazetadecluj.ro Emil Boc, fostul prim-ministru si presedinte al PDL, actualmente primarul municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit declaratiei lui Gabriel Sandu, banii din spagile din contractul Microsoft au ajuns la conducerea PDL si au contribuit la finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009. Patru milioane de euro sustine Gabriel Sandu ca a trimis la PDL pentru a sprijini campania lui Traian Basescu, iar banii erau dati lunar direct lui Emil Boc, la acea vreme presedinte al PDL.

Citeste si: UDREA : Si PONTA si BLAGA au fost mentionati in dosarul MICROSOFT, insa numai numele meu este amintit

“Pe intreaga perioada a mandatului meu de ministru, am finantat PDL cu sume lunare insumand circa 300.000 de euro in total. Aceste sume le-am inmanat direct sefului meu, Emil Boc, primul ministru al Romaniei”, le-a spus Gabriel Sandu procurorilor.

Gabriel Sandu a mentionat ca prin finantarea partidului a vizat obtinerea de sprijin politic si mentinerea functiei de ministru. “Recunosc si admit, de asemenea, ca am acceptat sa finantez partidul si actiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic si a-mi mentine functia de ministru dar si pozitia in conducerea centrala PDL. Mai precis, in cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat acesti bani din fondurile personale, legale, si le-am recuperat partial in modalitatea expusa de Claudiu Florica, Dorin Cocos si Gheorge stefan. Practic, eu trebuia sa particip la campania prezidentiala din 2009 cu patru milioane de euro”, a mai spus Gabriel Sandu.

Sursa foto: Cancan

Nota: Responsabilitatea pentru veridicitatea informatiilor prezentate mai sus apartine strict sursei citate.