Ce faci in weekend? Apicultorii banateni te invita la Targul Apicol din Faget, judetul Timis

In acest weekend poti lua parte la sarbatoarea apiculturii banatene. Sambata si duminica (15 si 16 martie), in parcul central din Faget, judetul Timis, se va desfasura a XI-a editie a Targului Apicol, un eveniment organizat de Teclem Prod, apartinand omului de afaceri italian Biaggio Pittaresi, in colaborare cu Primaria Faget.

La eveniment vor participa peste 50 de producatori si comercianti de echipamente si materiale din domeniul apiculturii – stupi, utilaje, unelte, rame, accesorii pentru stupi, miere si alte produse derivate, atat din tara, cat si din strainatate.

Programul primei zile a Targului Apicol va debuta la ora 9,00 cu un spectacol folcloric televizat, organizat de catre realizatorul tv Ioan Oltean, in cadrul caruia vor evolua interpreti indragiti ai cantecului popular: Tiberiu Ceia, Stefan Isac, Maria Sadovan, Mircea Cartisorean, Liliana Savu Badea, Florica Mot, Vetuta Merticariu, Otilia Radu, Floare Hojda Tomoiaga, Nutu si Lutu Glodean, Florin Nan, Daniela Vacarescu, precum si ansamblurile folclorice Cununa Vetelului din Vetel Hunedoara, Florile Banatului din Rachita, Podgorenii din Siria Arad si Ansamblul de dansuri din comuna Traian Vuia, judetul Timis.

Primarul orasului Faget, Marcel Avram, estimeaza ca Targul Apicol va avea peste 5.000 de vizitatori si, in consecinta, a facut toate pregatirile necesare pentru ca evenimentul sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

Potrivit organizatorilor, Targul Apicol are menirea de a promova apicultura si consumul de produse apicole si sa contribuie la dezvoltarea sectorului apicol prin reuniunea comerciantilor si a consumatorilor din tara si strainatate.

La editia precedenta a Targului Apicol, fostul ministru al IMM-urilor si al Mediului de afaceri Maria Grapini a apreciat ca sarbatoarea apiculturii de la Faget este o reusita si un bun prilej de consultare a apicultorilor romani cu cei din strainatate despre noutatile tehnologice din domeniu.

La Targul Apicol de la Faget puteti achizitiona miere si produse apicole de cea mai buna calitate, la cele mai mici preturi.

Nu uitati, farmacia albinelor este cea mai veche sursa de sanatate. Gustul si virtutile terapeutice ale mierii de albine sunt cunoscute de mii de ani, insa mare atentie de unde cumparati mierea de albine si produsele apicole, pentru ca mierea contrafacuta este aproape la fel de delicioasa, insa fara niciun aport pentru sanatate. Targurile de profil sunt cele mai indicate pentru a avea garantia ca mierea este naturala.

Va prezentam mai jos cateva imagini de la evenimentul precedent al Targului Apicol de la Faget, judetul Timis.