Ce fel de partid este AUR? Românii și-au spus părerea într-un sondaj de opinie

Ce fel de partid este AUR? Românii și-au spus părerea despre cea mai nouă formațiune politică apărută în țara noastră în cadrul unui sondaj de opinie realizat de Avangarde în perioada 11-19 decembrie. Concluzia generală este că partidul AUR este mai ales extremist, naţionalist, creştin-ortodox, patriot, moderat, dar şi legionar.

Sondajul telefonic a fost realizat de Avangarde pe un eșantion de 900 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/- 3,2%. Să vedem cum este perceput public partidul AUR, marea surpriză a ultimelor alegeri parlamentare, care a obținut 9,17% dintre voturi la Senat şi 9,08% la Camera Deputaţilor.

La întrebarea „din punctul dumneavoastră de vedere, partidul AUR este…” extremist, 29% dintre români au răspuns DA, 17% au spus NU, iar 54% nu au ştiut ce să răspundă sau n-au răspuns. 26% dintre români cred că AUR este naţionalist, 13% consideră că nu este naţionalist, în timp ce 61% n-au răspuns sau n-au ştiut ce să spună.  24% dintre români au indicat că AUR este un partid creştin-ortodox, 13% au spus că nu este creştin-ortodox, iar 63 nu ştiu sau n-au răspuns. 20% consideră că AUR este un partid patriot, 17% nu cred asta, iar 63% nu ştiu sau n-au răspuns. Doar 14% dintre cei chestionaţi consideră că AUR este un partid moderat, 32% au spus că nu este moderat, iar 54% n-au ştiut ce răspundă sau n-au răspuns. 4% dintre partipanţii la sondaj crede că AUR este partid legionar, 22% nu cred asta, iar 74% nu ştiu sau n-au răspuns.

Sursa foto: facebook