Ce flori poți oferi la o înmormântare

Ceremonia de înmormântare este un eveniment marcat de foarte multă durere și tristețe, însă cu toate acestea florile sunt prezente chiar și într-un astfel de decor. Atunci când ești invitat la o ceremonie de înmormântare, îți poți arăta regretul folosind florile, însă cu siguranță nu poți oferi aceleași flori, în același mod, precum în cazul unui eveniment organizat în împrejurări mai fericite.

Numărul florilor, tipul lor, aranjamentul precum și mesajul cu care sunt însoțite diferă, iar de aceea am decis să oferim câteva sfaturi în acest sens. Împreună cu echipa de la Funerare Alexandru, firmă ce oferă servicii funerare sector 1, am decis să vorbim despre subiectul florilor ce se oferă la o înmormântare.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să îl știi despre florile ce se oferă la o înmormântare este faptul că în aceste situații numărul florilor trebuie să fie în mod obligatoriu par. Iată și alte lucruri pe care ar trebui să le cunoști despre gestul de dăruire a florilor la o ceremonie de înmormântare:

Ce semnifică gestul de a oferi flori la o înmormântare?

Oferirea de flori la o ceremonie de înmormântare simbolizează atașament și prețuire față de persoana decedată, iar astfel nu poți oferi chiar orice buchet de flori. Acesta ar trebui să fie aranjat într-un mod cât mai spectaculos, în ciuda tristeții care marchează un astfel de eveniment. De asemenea, este foarte important ca florile oferite să fie proaspete, să aibă un miros plăcut însă nu foarte persistent, ci cât mai subtil.

Se poate opta și pentru oferirea florilor artificiale, fiind o opțiune la care se apelează în mod frecvent, însă cu siguranță nu reprezintă cea mai bună alegere. Echipa de la Funerare Alexandru recomandă în mod insistent să alegi plantele naturale, deoarece doar astfel poți transmite corect mesajul dorit.

În general, există câteva specii de flori oferite în mod obișnuit în cazul unui astfel de eveniment trist. Mai exact, la o înmormântare poți oferi flori precum trandafirii, crizantemele, garoafele, irișii și calele. Garoafele sunt oferite adesea în astfel de situații mai ales datorită faptului că au o rezistență foarte ridicată, simbolizând afecțiunea.

În ceea ce privește culoarea pe care florile oferite ar trebui să o aibă, cele mai comune alegeri sunt roșu, alb și galben. Ai putea ține cont și de preferințele pe care persoana decedată obișnuia să le aibă în materie de culori.

La o înmormântare poți oferi nu numai buchete cu flori, ci și coroane. De fapt, acestea reprezintă un aranjament floral foarte popular la ceremoniile de înmormântare. Acestea simbolizează lacrimile și vin însoțite de mesaje prin care se afirmă regretul și susținerea.

Acestea sunt așadar principalele lucruri pe care trebuie să le cunoști în mod neapărat despre florile ce pot fi oferite la o ceremonie de înmormântare. Ține cont de sfaturile noastre și cu siguranță vei reuși să transmiți mesajul dorit fără probleme. Iar dacă ai nevoie de aranjamente florale pentru o ceremonie de înmormântare, atunci colaborarea cu o agenție de pompe funebre va facilita accesul la o gamă foarte diversificată de aranjamente.