CE GANDESC, DE FAPT, BARBATII DESPRE FEMEI, CASATORIE SI SEX

Impartim cu ei birourile, barurile si dormitoarele. dar stim cu adevarat ce le trece prin minte? Dintr-un sondaj ELLE am aflat ce gandesc barbatii despre femei, ce cred despre ei insisi si cum este sa fii barbat in secolul 21.  

S-a tot vorbit secolul trecut de „fe­meia independenta si puternica“. Era un fel de revelatie a lumii intregi despre ce poate sa faca o femeie, in afara indatoririlor sale milenare, de a face si a creste copii. Femeia a fost mai putin asociata cu viata de familie, cat cu o adevarata pu­tere sexuala si financiara. Cat despre barbati… Erau si ei prin preajma, mai putin misogini si mai mult interesati de sexul opus ca partener de viata sau de afaceri. Acum discutiile sunt dominate de criza lor de identitate, se spune ca sunt cam confuzi in ce priveste rolul lor langa o femeie. S-ar putea sa fie doar vorbe, dar noua ne-au trezit interesul.

CITESTE SI:CE TREBUIE SA STII DESPRE BARBATI PENTRU A AVEA O RELATIE DE DURATA

S-a realizat un sondaj pe Internet din care au adunat impresii caredezvaluie gandurile barbatilor in privinta femeilor, casatoriei sau sexului. Au fost intervievati peste 1.400 de subiecti. Initial, rezultatele pareau sa confirme faptul ca barbatii se simt confuzi in privinta locului pe care il ocupa intr-o lume postfeminista. Aproape 20% dintre cei care au participat la sondaj au spus ca „habar nu au ce inseamna sa fii barbat zilele astea!”.

Barbatul de azi este mai degraba genul sexy-cumsecade decat sexy-rebel si urmeaza exemplul lui David Beckham in a imbina cariera cu famili­a. Ge­neratia aceasta vede femeia ca pe o prietena si nu ca pe un inamic, iar daca nu au partenere, nu mai sunt considerati pierduti pentru societate. Oricat de pompos ar suna, barbatii moderni ne arata respect in dormitor (doua treimi nu si-au inselat partenerele cu care sunt acum) si la locul de munca.

Cei mai multi nu au nici o problema fiindca au o sefa, nu le pasa daca prietena sau sotia castiga mai mult decat ei si studiul aceasta arata ca sunt chiar usurati ca responsabilitatile nu mai sunt lasate pe umerii lor, asa cum se obisnuia pe vremuri. Sa fie vorba de inceputul sfarsitului bataliei dintre sexe? Sa nu ne grabim cu concluziile, caci 14% dintre ei sunt indignati de faptul ca egalitatea intre sexe inseamna ca se asteapta din partea lor sa faca mai multe treburi gospodaresti. Se pare ca ar mai fi ceva drum de parcurs pana vom cadea la pace…

SEX SI INFIDELITATE

Studiul acesta arata ca imagi­nea barbatului burlac, care in fie­care noapte se duce si se distreaza prin baruri si agata femei, este doar o legen­da. Cei mai multi bar­bati singuri (53%) fac sex doar de cateva ori pe an, iar un sfert dintre ei nu au avut vreo­data o relatie de lunga du­ra­ta.Barbatii care se pare ca fac cel mai des sex sunt cei care au o partenera cu care locu­iesc – 17% dintre acestia fac sex in fiecare zi, in timp ce doar 2% dintre barbatii singuri si 4% dintre cei casatoriti se… descurca atat de bine. Cei mai multi barbati angajati in relatii serioase fac sex cam de trei ori pe saptamana, de­si un numar mare (19%) a­jung doar la performanta de o data pe saptamana.

Casa­to­ria pare sa a­fecte­ze viata se­xuala: 14% dintre barbatii casatoriti spun ca au facut sex doar de cateva ori pe an. Singuri sau nu, barbatii sunt in­sa foarte familiarizati cu a­ventu­rile de o noapte. 69% au avut intre una si cinci esca­pa­de, in timp ce 7% au spus ca au avut mai mult de 20. Pusi in fa­ta dilemei morale „o iubesti, dar ai sansa unei aventuri, ce faci?”, aproa­pe o treime dintre bar­bati au spus ca ar profita de a­ceasta aventura.

Grupul de barbati cei mai tentati sa o faca? Cei casatoriti. Pe de alta parte, doua tre­imi dintre barbatii care aveau o re­latie au spus ca nu si-au inselat ni­cio­data partenera si peste juma­tate dintre cei singuri au spus ca intotdeauna au fost fideli parte­ne­relor. Dintre barbatii care si-au in­selat partenerele, doar 6% au gasit experienta excitanta si isi doresc s-o repete. Un nu­mar mare, 44% dintre cei care au inselat partenera, regreta atat de mult incidentul incat jura ca n-o sa se mai intample ni­cio­data.

RELATIILE

Generatia sexy-cumsecade pre­tuieste prietenia parte­nerei. Cei mai multi si-au cunoscut prietenele actuale prin amici si un numar mare, 84% dintre barbatii care au o partenera, spun ca aleg sa fie cu sotia sau prie­tena lor fiindca este „cel mai bun prieten pe care l-au avut vreo­data”.Cei mai multi barbati (68%) cauta la partenera lor „prietenie, iubire si sex”,desi cei casatoriti tind sa-si vada sotiile ca pe niste persoane care le implinesc ne­voile de „hrana, sex si obli­gatii gospodaresti”, iar 4% dintre ei spun ca sunt cu partenerele lor fiindca „le amintesc de mama”…

In ce priveste banii si cum sunt im­partiti in cuplu, a rezultat ca bar­batii care traiesc cu prie­te­ne­le sunt mult mai zgarciti si impart costurile cam indiferent de situa­tie. Barbatii singuri sunt cei mai ris­ipitori: cand iau masa cu o fe­me­ie, 56% dintre ei platesc totul la sfarsitul consumatiei (fiindca „nu le place ideea ca o femeie sa plateasca”).

Insa daca iti imaginezi ca ei cred ca a-ti lega viata de o fe­me­ie pana la moarte este o atitudine demodata, tipul sexy-cumse­cade te va surprinde.Cei mai multi (68%) se gan­desc la ca­satorie daca in­tal­nesc fe­meia potrivita, desi unii isi doresc mai intai sa locuiasca un timp cu ea. Da­ca totusi finali­tatea nu este casatoria, cei mai multi barbati vor spune ca nu sunt pregatiti. Vesti bune si pentru cele parasite, care cred ca asta a avut lega­tu­ra cu sexul: doar 10% dintre relatii au fost rupte pentru ca lucrurile nu mergeau bine in pat.

BARBATUL SECOLULUI 21

Din multe puncte de vedere, lu­mea in care traim este complet diferita de cea a parintilor nostri, ast­fel ca unul din trei barbati spune ca nu stie sigur care e ro­lul lui acum. „Femeile vor sa fim sensibili si sa ne recunoastem deschis sen­timen­tele, dar in acelasi timp vor sa fim capabili sa le protejam in orice situatie”, spune unul dintre cei care au participat la sondaj. In timp ce 8% se plang ca dominatia masculina nu mai exista, majoritatea cople­si­toare este fericita sa traiasca in­tr-o socie­tate egala.

Departe de a fi intimidati de femeile puternice, cei mai multi barbati le gasesc „sexy”, iar 81% dintre ei nu si-ar dori ca nevestele lor sa stea acasa („as muri sa stiu ca e mereu acasa asteptandu-ma pe mine”, spunea altul). De asemenea, barbatii cred ca secolul 21 este momentul in ca­re ei se vor regasi. „Este mult mai distractiv, acum, sa fii un Beckham modern”, suna un co­men­tariu.

Multi par sa urmeze exemplul idolilor lor: nu le este teama sa se lase in voia sentimentelor, sa-si petreaca timpul cu familia si sunt preocupati sa arate bine – 19% spun ca le place enorm ca pot fi sensibili fara sa para ridicoli, iar 14% sunt fericiti sa participe la cresterea copiilor.

CITESTE SI:5 GRESELI CLASICE CARE DESTRAMA O RELATIE

Cel mai bine (pentru noi) este ca 40% spun ca le place secolul 21 fiindca partenerele lor sunt cei mai buni prieteni si totodata iubitele lor. Dragii de ei!

 Sursa:elle