CE HANDBAL FEMININ 2014: Nationala ROMANIEI a fost INVINSA de NORVEGIA cu scorul de 19-27

Nationala feminina de handbal a ROMANIEI a fost invinsa de NORVEGIA, cu scorul de 19-27 (7-16), duminica seara, la Debrecen, la debutul sau in Grupa B a Campionatului European din Ungaria si Croatia “EURO” 2014.

NORVEGIA, campioana olimpica, a controlat partida inca de la debut, a condus cu 2-0 si 3-1, tricolorele s-au apropiat la un gol, 3-2 (minutul 6), iar apoi a urmat o perioada in care echipa ROMANIEI nu s-a regasit, primind cinci goluri consecutive si ratand si o aruncare de la 7 metri. Echipa noastra nu a marcat timp de 11 minute, de la 3-2 la 8-3 (17). Scandinavele, cu un joc si mare viteza si letale pe contraatac, s-au desprins la sapte goluri, 10-3 (18), ROMANIA a revenit in joc, dar a incasat trei goluri consecutiv inainte de pauza, astfel ca scorul dupa prima repriza a fost de 16-7.

Debutul partii secunde a fost la fel de slab pentru reprezentantele noastre, care au incasat trei goluri la rand, iar NORVEGIA s-a desprins la 12 goluri, 19-7 (35). Diferenta maxima in favoarea nordicelor a fost de 13 goluri, 23-10 (43).

ROMANIA, ajutata si de faptul ca antrenorul NORVEGIEI a rulat tot lotul, a revenit pe tabela de marcaj si a reusit sa reduca din ecart, pierzand in cele din urma la 8 goluri, 19-27, marcand ultimele trei goluri ale intalnirii.

Citeste si: CE HANDBAL FEMININ 2016. ROMANIA debuteaza in compania campioanei olimpice NORVEGIA

ROMANIA a ratat si patru aruncari de la 7 metri in acest meci (Neagu 2, Bradeanu si Babeanu). Neagu a fost desemnata cea mai buna jucatoare a ROMANIEI in acest meci, in timp ce MVP-ul NORVEGIEI a fost Oftedal.

Au evoluat echipele:

NORVEGIA: Kari Grimsbo, Silje Solberg — Veronica Kristiansen (4 goluri), Ida Alstad (4), Heidi Loke (4), Karoline Breivang, Nora Mork (3), Stine Oftedal (5), Ida Karlsson, Linn-Kristin Riegelhuth Koren (4), Camilla Herrem (3), Sanna Solberg. Selectioner: Thorir Hergeirsson.

ROMANIA: Paula Ungureanu, Denisa Dedu — Oana Bondar, Crina Pintea (1), Adriana Nechita, Cristina Neagu (7), Aurelia Bradeanu (3), Adriana Tacalie (2), Gabriela Perianu (1), Valentina Ardean Elisei (2), Cristina Zamfir, Daniela Babeanu (2), Florina Chintoan, Laura Chiper (1). Selectioner: Gheorghe Tadici.

Citeste si: HANDBAL: Romania – Kosovo, scor 36-24, in primul tur preliminar al CE din 2018

Arbitri: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (ambele din Franta); supervizor EHF: Bozidar Djurkovic (Serbia), observator EHF: Monique Alsemgeest (Olanda)

Tot duminica are loc si cealalta partida din grupa, Danemarca — Ucraina. ROMANIA va juca urmatorul meci marti, de la ora 19,15, cu Danemarca, medaliata cu bronz la Mondialul din 2013.

Sursa foto: fanatik.ro