CE handbal feminin: Calculele calificării și adversarele din Grupa Principală II

CE Handbal feminin. Echipa națională de handbal a României a obținut deja calificarea în faza următoare a Campionatului European din Franța, însă poziția de pe care va merge în Grupa Principală II e extrem de importantă. Cu două victorii din tot atâtea partide, “tricolorele” au maxim de puncte și ocupă prima poziție în clasamentul Grupei D.

În ultima partida din grupa, fetele antrenate de Ambros Martin vor înfrunta puternica reprezentativă a Norvegiei și trebuie să nu piardă pentru a-și păstra prima poziție. În cazul unui succes, nordicele vor egala la puncte România și o vor depăși grație golaverajului superior.

Citește și: CE HANDBAL FEMININ. ROMÂNIA SE IMPUNE CATEGORIC ÎN FAȚA GERMANIEI, SCOR 29-24! NEAGU A INTRAT ÎN ISTORIE

Dacă va pierde cu Norvegia, România va coborî pe poziția secundă, riscând chiar să termine pe locul 3, în cazul în care Germania învinge la scor Cehia. Mai important însă decât poziția în clasament e faptul că în Grupa Principală se va merge cu rezultatele înregistrate împotriva celorlalte două naționale calificate.

Clasamentul Grupei D înaintea ultimei etape:

1. ROMÂNIA – 4 puncte (60-52)
2. Norvegia – 2 puncte (63-40)
3. Germania – 2 puncte (57-61)
4. Cehia – 0 puncte (45-62)

Programul ultimei etape din Grupa D:

Germania – Cehia, miercuri, de la ora 19:00
România – Norvegia, miercuri, de la ora 22:00

În Grupa Principală II, primele trei echipe din Grupa D se vor împerechea cu primele trei echipe din Grupa C, în acest moment aceste poziții fiind ocupate de Olanda, Spania și Ungaria.

Campionatul European de handbal feminin din Franța se desfășoară în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

Sursă foto: sport