CE handbal feminin. România-Croația 20-25 / Naționala noastră, un fel de ”doctor Jekyll și mister Hyde” al turneului final

Tricolorele și-au luat adio de la semifinale! Rezumat video

CE handbal feminin 2020. Naționala României va debuta, joi de la ora 19.15, în Grupa II Principală împotriva Croației, surpriza plăcută a acestui turneu final găzduit de Danemarca. Partida va fi transmisă, în direct, de Digisport, TelekomSport și LookSport.

Update: Naționala noastră a pierdut, pentru a doua oară în istorie, în fața Croației. Prima oară se întâmpla, acum nouă ani, la Campionatul Mondial din Brazilia. În această seară, tricolorele au cedat cu scorul de 25-20. România este un fel de ”doctor Jekyll și mister Hyde” de la acest turneu final din Danemarca. Tricolorele au început foarte bine partida cu Croația și în minutul 17 fetele noastre aveau patru goluri avantaj pe tabela de marcaj. Apoi a intervenit o cădere inexplicabilă, similară cu cea din partea secundă a meciului cu Norvegia, iar croatele au profitat din plin și au intrat la pauză cu aceeași diferență în favoarea lor, 14-10.

Și, din nou, Denisa Dedu a făcut un meci foarte bun dar nu poți sta numai în portar. Defensiva noastră a căzut, contraatacul și pasele sunt un dezastru, iar croatele sunt extrem de eficiente pe faza a doua. Repriza secundă a debutat sub aceleași auspicii. Croatele și-au văzut liniștite de treabă și au dus diferența, în anumite momente ale reprizei, chiar și la șase goluri. Cu zece minute înaintea finalului, tricolorele au redus la jumătate această diferență dar totul a fost în van. Dumanska a reușit, la rândul ei, câteva parade salvatoare, dar, din păcate aceastea n-au fost dublate de goluri pe faza ofensivă. Greșelile au continuat, iar croatele nu au riscat nimic pentru a nu avea soarta Poloniei când România a reușit să întoarcă rezultatul și să câștige singurul meci de la acest turneu final.

Croația a demonstrat încă o dată că este revelația acestor Europene, în condițiile în care naționala țării din fosta Iugoslavie a fost adunată cu doar o săptămână înaintea debutului la turneul final. Iar spiritul de luptă nu merită menționat pentru că face parte din atitudinea tuturor sportivilor proveniți din această zonă geografică. Merită precizat și faptul că naționala Croației a câștigat toate cele patru partide de la acest turneu final.

Calificarea în semifinale este compromisă și, înaintea partidelor cu Ungaria și Olanda, infinit mai grele decât cea cu Croația se pare că singurul obiectiv care poate fi îndeplinit este ca Neagu să-și consolideze poziția de golgheter all-time al turneelor finale de Campionat European. În partida din această seară, Cristina Neagu a marcat de șase ori.

Știre inițială

Dacă tricolorele, în frunte cu liderul Cristina Neagu, vor avea o evoluție similară cu cea din primele 45 de minute ale partidei cu Norvegia, ultima din Grupa D, sunt mari șanse ca România să bifeze o a doua victorie la acest turneu final și să acumuleze primele două puncte în Main Round. Un prim pas pentru o calificare, aproape imposibilă, în semifinalele Europenelor.

„Am urmărit toate meciurile Croaţiei, sunt multe fete din generaţia mea, eu le cunosc foarte bine, am jucat cu ele și la tineret, la junioare. Nu au un joc foarte spectaculos sau impresionant, dar sunt foarte eficiente, bagă mingea în poartă și se apără foarte agresiv. Sunt foarte luptătoare, joacă până în ultima secundă și dau maxim la fiecare meci”, a prefațat Cristina Laslo (foto) partida cu Croația.

„Dacă ne gândim la statistici şi facem calcule, nu avem nicio şansă. În următorul meci trebuie să luăm toate punctele și apoi ai şanse. Dacă nu te focusezi pe primul meci, nu ai nicio șansă”, conchide sportiva în vârstă de 24 de ani care are cele mai multe minute jucate la acest turneu final.

Programul partidelor din Grupa II Principală:

10 decembrie: Croaţia – România (ora 19:15), Olanda – Norvegia

12 decembrie: Ungaria – Germania, Croaţia – Norvegia

14 decembrie: Olanda – Germania, Ungaria – România (21:30)

15 decembrie: Olanda – România (17:00), Croaţia – Germania, Ungaria – Norvegia.

Clasament Grupa II Principală:

1 Norvegia 4 puncte

2 Croația 4 puncte

3 Olanda 2

4 Germania 2

5 Ungaria 0

6 România 0.

Sursa foto: sport