CE handbal feminin. România – Germania 19-22 / Tricolorele, debut cu stângul la turneul final

CE handbal feminin. Naționala de handbal feminin a României debutează, joi de la ora 19.00, la turneul final al Europenelor găzduit de Danemarca. România face parte din Grupa D alături de Norvegia, Germania şi Polonia. Partida dintre România și Germania va putea fi urmărită, în direct, la Digisport, Telekom și Look Sport. În celălalt duel al Grupei D, de la ora 21.00 se vor duela Norvegia și Polonia.

Update: Naționala României a pierdut meciul de debut la CE din Danemarca. Tricolorele au fost învinse de Germania cu scorul de 22-19. Neagu și compania au avut un început dezastruos de partidă, tabela indicând după primele 11 minute un neverosimil 8-2 în favoarea adversarelor.

Tricolorele au revenit în minutul 37 când scorul a fost egal timp de câteva minute până la 15-15. Apoi totul s-a destrămat, erori care au adus eliminări (4 la număr), iar ineficacitatea pe faza ofensivă s-a văzut din plin pe tabelă. Singra jucătoare remarcată din tabăra tricolorelor a fost portărița Yulyia Dumanska. Următorul meci din Grupa D pentru România va avea loc, sâmbătă 5 decembrie de la ora 17.00, împotriva Poloniei, teoretic cel mai accesibil adversar din grupă. Însă dacă Neagu și colegele sale vor avea un joc similar cu cel din această seară orice se poate întâmpla.

Știre inițială

Selecționerul Bogdan Burcea are destule bătăi de cap înaintea duelului cu nemțoaicele. Cea mai mare pierdere a tricolorelor este Crina Pintea care va rata întreg turneul final din cauza infecției cu coronvirus.

Laura Moisă este în aceeași situație, dar jucătoarea de la CSM București trage speranțe că testul de săptămâna viitoare să fie unul negativ și să poată bifa minute la Euro. O a treia absență este cea a portăriței Denisa Dedu, colega de cameră a Laurei Moisă, al cărei test a ieșit negativ dar pentru a evita orice situație neprevăzută ea nu a fost inclusă în lotul României pentru debutul cu Germania.

Astfel, selecționerul Bogdan Burcea va merge pe mâna portărițelor Ana Maria Măzăreanu și Yuliya Dumanska.

Echipa României pentru jocul cu Germania:

Portari: Ana-Maria Măzăreanu, Yuliya Dumanska

Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Iuganu

Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer

Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa, Ana-Maria Țicu

Interui dreapta: Laura Popa, Ana-Maria Savu

Extreme dreapta: Alexandra Dindiligan, Sonia Seraficeanu

Pivoți: Lorena Ostase, Alexandra Subțirică Iovănescu

Nici naționala Germaniei n-a fost ocolită de noul coronavirus, adversara tricolorelor din această după-amiază ajungând în Danemarca fără selecționerul Henk Groener, aflat încă în izolare la domiciliu. Alicia Stolle – interul dreapta de la Ferencvaros – a fost lăsată și ea acasă pentru că ar fi fost infectată la rândul ei cu Covid-19.

Cifre spectaculoase pentru Cristina Neagu, liderul naționalei

Cristina Neagu va juca, joi, meciul cu numărul 40 la un Campionat European. Ea se află la al 7-lea turneu final continental. Cristina Neagu este, cu 206 reușite, golgheterul all-time al Campionatelor Europene, moment bifat la partida România-Germania de la turneul final al Euro din 2018!

Cristina Neagu este doar a 16-a jucătoare care atinge o astfel de performanță. Totodată, Neagu va disputa joi meciul cu numărul 199 la echipa națională.

Statistică

Cel mai bun rezultat a României la CE a fost clasarea pe locul 3, la ediția din 2010. România a mai bifat două prezențe pe locul 4, la edițiile din 2000 și 2018.

Ultimele dueluri directe cu nemțoaicele:

CE 2018 / Germania-România 24-29

CE 2016 / Germania-România 22-23

CM 2013 / Germania-România 26-23

Programul României la Euro:

România vs Germania (3 decembrie, ora 19:00)

România vs Polonia (5 decembrie, ora 17:00)

România vs Norvegia (7 decembrie, ora 21:30).

Primele trei clasate din cele 4 grupe se vor califica în Grupele Principale, fază a competiției unde se va ajunge cu punctele acumulate cu celelalte două naționale calificate din grupa preliminară. Vor fi două Grupe Principale (de câte șase echipe), iar din acestea vor merge în semifinale primele două clasate.

Dacă va obține calificarea din Grupa D, România va face parte din Grupa Principală II, acolo unde vor veni și echipele din Grupa C (Olanda, Ungaria, Serbia, Croația – primele trei clasate).

Sursa foto: sport