CE handbal feminin. România-Norvegia 20-28 (13-13) / În ciuda înfrângerii, tricolorele au reușit o evoluție foarte bună! Rezumat video

Naționala de handbal feminin a României va disputa, luni seară de la ora 21.30, cel mai greu meci de până acum la turneul final al Campionatului European găzduit de Danemarca. Tricolorele vor da piept cu Norvegia, ”mașinăria” de handbal condusă în teren de Nora Mork, fosta jucătoare a echipei CSM București, și Stine Oftedal. Partida dintre România și Norvegia poate fi urmărită, în direct, pe Digisport, Telekom și LookTV.

Update: Diferența înregistrată la final, 28-20 pentru Norvegia, este una care nu reflectă realitatea din teren, cel puțin nu cea din primele 45 de minute ale disputei. Pe final, fetele noastre au cedat și norvegiencele s-au distanțat decisiv pe tabela de marcaj. Totuși, naționala României a reușit, în această seară, cea mai bună prestație de până acum la turneul final.  Îmbucurător este faptul că Neagu și compania au făcut acest lucru împotriva principalei favorite la titlul continental, Norvegia. Tricolorele au făcut un meci senzațional, defensiv și ofensiv, cu erorile inerente, specifice unei confruntări la acest nivel și cu o asemenea încărcătură la nivel mental și sportiv.

Portărițele Dumanska și Dedu au fost două dintre cele mai bune jucătoare ale României, paradele reușite de cele două exasperându-le pe Nora Mork și compania. Din păcate din minutul 45, echilibrul în teren s-a rupt, fetele noastre făcând mai multe greșeli decât adversarele lor, iar efortul și paradele Denisei Dedu nu au avut efectul scontat și pe tabela de marcaj. Eliminarea lui Ostase din minutul 52 a ușurat sarcina nordicelor care deja se distanțaseră la patru goluri.

România va merge în Grupa Principală II cu zero puncte și va avea o misiune imposibilă în perspectiva încercării de atingere a semifinalelor turneului final. Totuși dacă tricolorele  vor juca la fel ca în primelele două treimi ale partidei din această seară, Neagu și compania vor fi o nucă grea de spart și vor reuși rezultate notabile în a doua săptămână a competiției găzduită de Danemarca.

Știre inițială

Cristina Neagu și coechipierele sale vin după un eșec contra Germaniei și un succes împotriva Poloniei având deja asigurată calificarea în Grupele Principale ale competiției.

Nordicele vor să se răzbune după înfrângerea suferită în urmă cu doi ani la turneul din Franța, atunci când România a învins cu 31-23 la capătul unui joc perfect. Opt jucătoare de atunci fac parte și acum din lotul echipei noastre, cu precizarea că Laura Moisă este, în continuare, indisponibilă din cauza infectării cu noul coronavirus: Dedu, Dumanska; Neagu, Savu, Buceschi, Laslo, Polocoșer și Moisă.

„Va fi greu de tot împotriva Norvegiei. Din ce am văzut, este cea mai în formă echipă de la Campionatul European, cel puțin în acest debut. Poate că ați văzut meciul lor cu Germania. Cred că va fi foarte greu împotriva Norvegiei, iar noi nu mai suntem echipa de acum 2 ani. Cu siguranță vor dori să demonstreze că jocul de acum 2 ani a fost o greșeală pentru ele. Cu siguranță și-ar dori să câștige la cât mai multe goluri diferență. Noi, ce putem face, în primul rând trebuie să ne repliem foarte bine. Cred că replierea și apărarea reprezintă cheia pentru noi în acest meci. Dacă vor da puține goluri pe contraatac și ne vom replia foarte bine, în atac pozițional putem cumva să ne luptăm cu ele. Îmi doresc să facem un meci bun, dar trebuie să fim realiști și să spunem că este echipa mai în formă în momentul de față, asta nu înseamnă că mergem învinși dinainte. Încercăm să facem un joc bun și să scoatem tot ce se poate”, a declarat Cristina Neagu, în exclusivitate, pentru Prosport.

Citește și: CE handbal feminin. România-Polonia 28-24/ Tricolorele obțin o victorie chinuită! Video

„O respect foarte mult pe Nora Mork și știu că a trecut prin foarte multe lucruri în ultimii ani, a avut multe probleme de sănătate, însă nu cred că este principalul pericol. Este într-o revenire de formă și cumva jocul echipei o ajută mult să fie acolo sus, în topul marcatoarelor. Dar cred că jocul Norvegiei la modul general se bazează pe apărare și contraatac. Stine Oftedal, jucătoarele care vin de la Gyor sunt într-o formă foarte bună, iar extremele sunt foarte rapide și dau multe goluri pe contraatac. Cred că acestea sunt principalele arme ale Norvegiei, apărarea și contraatacul. În momentul de față au cel mai complet lot, văd Norvegia favorită la câștigarea Campionatului European, la cum arată și faptul că au toate jucătoarele valide”, a mai spus Cristina Neagu pentru sursa citată.

În celălalt meci din grupa D, Germania și Polonia au remizat, scor 21-21.

Clasament Grupa D:

1 Norvegia 4 puncte

2 România 2 (47-46)

3 Germania 3 (45-61)

4 Polonia 1.

România va face parte din Grupa Principală II, acolo unde vor veni și echipele din Grupa C (Olanda, Ungaria, Serbia, Croația – primele trei clasate).

Sursa foto: sport