CE handbal feminin. România-Olanda 24-35 / Bine că s-a terminat! Video

CE handbal feminin. România a jucat, marți, ultima partidă de la turneul final al Campionatului European de handbal feminin găzduit de Danemarca. Tricolorele au pierdut și în fața campioanei mondiale en-titre, Olanda, cu scorul de 24-35, în reeditarea finalei mici de acum doi ani din Franța.

România a încheiat cu un nou eșec participarea la acest European, tricolorele terminând competiția cu 0 puncte. Spre deosebire de celelalte partide, România a evoluat astăzi fără multe titulare, selecționerul Bogdan Burcea a decis să dea o șansă și jucătoarelor care au prins mai puține minute la acest turneu final. Ostase, accidentată cu Ungaria, nu a fost în lot, Cristina Neagu a privit meciul de pe banca de rezervă, portărița Dedu a privit de pe margine paradele tinerei Măzăreanu și pe final ale Dumanskăi, iar un succes accidental în fața olandezelor ar fi putut fi catalogat drept un miracol.

Olanda a condus cap coadă ostilitățile de pe parchetul sălii din Kolding. Campioanele mondiale nu au avut nicio emoție în fața echipei experimentale a României. Așa cum precizam și ieri, singura variantă de resuscitare a naționalei de handbal feminin a României este reconstrucția în vederea unor potențiale calificări și participări onorabile la competițiile de anvergură care vor veni. Ostase, Laslo, Polocoșer, Buceschi, Dedu, Dumanska ar putea constitui scheletul pe care România să construiască o nouă națională de handbal feminin competitivă.

Din păcate, România va termina Grupa II Principală cu 0 puncte și golaveraj negativ, iar finalul turneului din Danemarca ne va găsi pe locul 12 din cele 16 participante, cea mai slabă clasare din istoria participărilor noastre la Europene. Iar în partida cu Olanda, tricolorele au mai bifat un record negativ la acest turneu: au încasat cele mai multe goluri într-un singur meci, 35.

Tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru Campionatul Mondial va aduce multe emoții în tabăra noastră acolo unde am putea întâlni, printre altele, Austria. Ca să nu mai vorbim de prima întâlnire de anul viitor, cu Muntenegru, în deplasare în luna martie. Dubla cu Muntenegru contează pentru calificarea la turneul final olimpic de la JO de vară din Japonia.

Sursa foto: sport