CE handbal feminin. România-Polonia 28-24/ Tricolorele obțin o victorie chinuită

Naționala de handbal feminin a României va disputa, sâmbătă de la ora 17.00, a doua partida de la turneul final al Campionatului European găzduit de Danemarca. Neagu și compania vor întâlni Polonia, teoretic cel mai facil adversar din grupa D.

Update: România și-a asigurat prezența în Grupele principale ale competiției în proporție de 99% după victoria reușită cu greutate în fața Poloniei, scor 28-24. Jocul tricolorelor a fost, din nou, unul neconvingător, iar următorul adversar este Norvegia…… Neagu și compania au reușit să revină astăzi și să câștige în fața celui mai facil adversar din grupa D care a condus pe tabela de marcaj până în minutul 45.

Prima repriză a meciului a fost una de coșmar pentru România. Foarte multe greșeli pe faza de construcție, iar Cristina Neagu a înscris primul gol deabia în minutul 17. După pauză, tricolorele și-au revenit. Apărarea a fost beton. Neagu a fost sigură de la 7 metri, Cristina Laslo și-a asumat aruncări în momente cruciale, iar Ostase a găsit mereu culoarul de demarcare. Cristina Laslo a fost desemnată jucătoarea partidei. Ultimul meci, cel de luni, cu Norvegia, va decide cu câte puncte va merge România în Grupele principale deoarece cele obținute cu Polonia nu vor fi luate în calcul.

Statistica partidei:

România vs Polonia:
România – Polonia 11-15 (Rep I)
România – Polonia 17-9 (Rep II)

Șuturi: 49-40
Număr total de pase: 835 – 888
Distanță alergată: 30.8 km – 31.5 km
Posesie: 48% – 52%

Programul României la Euro:

România vs Germania 19-22
România vs Polonia 28-24
România vs Norvegia (7 decembrie, ora 21:30).

Știre inițială

România speră să obțină astăzi primul succes de la acest turneu final, o victorie fiind similară cu calificarea în grupele principale ale competiției. În celălat meci din grupă se vor întâlni Germania și Norvegia de la ora 19.15. Partida dintre România și Polonia va putea fi urmărită în direct pe Digisport, Telekom și Look Sport.

Portărița Denisa Dedu s-a alăturat lotului României ca urmare a două rezultate negative la testul pentru coronavirus. Din păcate, colega sa de cameră, extrema Laura Moisă a fost, din nou, testată pozitiv și va rămâne în izolare.

Citește și: CE handbal feminin. România – Germania 19-22 / Tricolorele, debut cu stângul la turneul final

“Denisa Dedu s-a reîntors la echipă, venind chiar în timpul antrenamentului de astăzi (n.red. vineri), după ce s-a aflat în izolare de la sosirea în Danemarca. Ea are în acest moment două rezultate negative la ultimele testări, efectuate miercuri şi astăzi (n.r. vineri). Delegaţia română a făcut demersurile necesare conform legii daneze şi regulamentului EHF pentru ca Denisa să se alăture cât mai repede lotului. Pentru a minimiza riscurile ca echipa să intre din nou în izolare, Denisei i s-a recoltat astăzi cel de-al doilea test RT PCR”, se arată în comunicatul FR Handbal.

Sursa foto: sport