CE Handbal feminin. România se impune categoric în fața Germaniei, scor 29-24! Neagu a intrat în istorie

CE handbal feminin. După debutul victorios împotriva Cehiei (31-28), România a întâlnit, luni, Germania, națională care s-a impus surprinzător în fața Norvegiei, scor 33-32), în al doilea meci de la Campionatul European de handbal feminin din Franța.

Partida dintre România și Germania a avut loc la Brest Arena, o sală cu o capacitate de 4.500 de locuri. Meciul a fost transmis în direct pe TVR1 și TVR HD. Naţionala României s-a calificat deja în Main Round cu două puncte. Pentru România urmează partida cu Norvegia, miercuri, de la ora 22:00.

Naționala de handbal a României s-a impus de o manieră categorică în fața Germaniei, scor 29-24, la finele unei partide în care elevele lui Martin Ambros au excelat la toate capitolele. Portărița Denisa Dedu este desemnată cea mai bună jucătoare a partidei. Cele mai multe goluri în acest meci au fost marcate de Eliza Buceschi, 11.

Tricolorele conduse în teren de o Cristina Neagu aflată într-o zi de grație au obținut o  nouă victorie la Europenele din Franța. Jocul entuziasmant practicat de handbalistele noastre a demolat Germania, în special în repriza secundă  din sala Brest Arena.

România a condus și cu o diferență de opt goluri pe tabela de marcaj, cu 25-17, cu 11 minute înainte de final. Apoi tricolorele s-au relaxat pe final și le-au permis nemțoaicelor să înscrie de patru ori consecutiv și să reducă diferența, logică după aspectul jocului, la numai 4 goluri. Martin Ambros a solicitat un time out și rezultatul s-a văzut imediat, România reușind să înscrie de două ori la rând după scurta perioadă de secetă . Scorul final al partidei dintre România și Germania a fost 29-24. 

Cristina Neagu a intrat direct în istoria handbalului feminin

Cristina Neagu a intrat în minutul 27 al partidei direct în istoria handbalului feminin! A devenit cea mai bună din toate timpurile după prima repriză excelentă din partida cu Germania.

Cristina Neagu, 30 de ani, a făcut o primă repriză impresionantă în meciul cu Germania de la Campionatul European de handbal. “Tricolorele” conduceau cu 14-11 la pauză, iar cea mai valoroasă jucătoare reușise cinci goluri, depășind un record istoric.

 

Cu cele cinci goluri marcate în prima repriză, interul celor de la CSM București a devenit cea mai bună marcatoare all-time la Campionatul European de handbal!

Cristina Neagu a acumulat 206 goluri, devansând-o pe unguroaica Agnes Farkas, retrasă din activitate, care avea 205 goluri. Aceasta este încununarea unei cariere de vis pentru Cristina Neagu, desemnată de trei ori cea mai bună jucătoar a lumii, în 2010, 2015 și 2016.

S-au disputat în grupa D:

România – Cehia 31-28
Germania – Norvegia 33-32
România – Germania 29-24
Norvegia – Cehia (ora 22.00, TVR 1)

Clasament Grupa D:

1 România (60-52) 4 puncte
2 Germania (57-61) 2
3 Norvegia (32-33) 0
4 Cehia (28-31) 0

Grupa A

Danemarca, Serbia, Suedia, Polonia / meciurile se dispută la Nantes

Grupa B

Franța, Muntenegru, Rusia, Slovenia / meciurile se dispută la Nancy

Grupa C

Ungaria, Spania, Olanda, Croația / meciurile se dispută la Montbéliard

Grupa D

Norvegia, România, Germania, Cehia / meciurile se dispută la Brest

Citește și:  CE HANDBAL FEMININ. ROMÂNIA A DEBUTAT CU DREPTUL ȘI A ÎNVINS CEHIA CU SCORUL DE 31-28

Primele trei clasate din cele patru grupe se vor califica în Grupele Principale. Cele două Grupe Principale (de câte șase echipe) vor fi formate astfel: prima din grupele A și B, a doua din grupele C și D. Primele două clasate vor obține calificarea în semifinale (se va juca încrucișat – locul 1 dintr-o grupă cu locul doi din cealaltă grupă).

Ce a făcut România de-a lungul timpului în istoria participărilor la Campionatul European

1994 – Țara Gazdă: Germania – România, locul 10

1996 – Țara Gazdă: Danemarca – România, locul 5

1998 – Țara Gazdă: Olanda – România, locul 11

2000 – Țara Gazdă: Romania – România, locul 4

2002 – Țara Gazdă: Danemarca – România, locul 7

2004 – Țara Gazdă: Ungaria – România, locul 7

2008 – Țara Gazdă: Macedonia – România, locul 5

2010 – Țara Gazdă: Danemarca/Norvegia – România, medalie de bronz

2012 – Țara Gazdă: Serbia – România, locul 10

2014 – Țara Gazdă: Ungaria/Serbia – România, locul 9

2016 – Țara Gazdă: Suedia – România, locul 5

Cristina Neagu a făcut parte la CE de acum doi ani de zile din echipa ideală a competiției. De asemenea, jucătoarea noastră s-a aflat pe locul trei în clasamentul marcatoarelor, cu 46 de reușite (după Stine Jorgensen – 47 și Nora Mork – 53).

Sursa foto: Sabin Malisevschi – Facebook / FRH