CE handbal feminin. România-Ungaria 24-26 / Tricolorele sunt ciuca bătăilor

CE Handbal feminin. România și Ungaria se întâlnesc, luni de la ora 21.30, în penultimul meci al tricolorelor din Grupa II Principală a turneului final găzduit de Danemarca. Partida va fi transmisă în direct de DigiSport, TelekomSport și Look Sport.

Update: În ciuda faptului că a condus la pauza meciului, scor 14-13, România s-a recunoscut învinsă pe final, scor 24-26, și în fața Ungariei. Adversara tradițională a tricolorelor și-au luat astfel revanșa după înfrângerea suferită la Europenele din Franța, de acum doi ani, atunci când se impuneau Neagu și compania tot la o diferență de două goluri.

Din păcate, România este ciuca bătăilor la acest turneu final găzduit de Danemarca, fetele noastre rămânând cu o singură victorie în prima fază a grupelor, obținută împotriva Poloniei, și cam atât. În Grupa II Principală, România este lanternă roșie, cu zero puncte, iar peste nici 24 de ore, marți de la ora 17.00, va juca împotriva Olandei, în ultimul meci de la acest turneu final pentru tricolore. Indiferent de rezultat, tricolorele vor rămâne pe ultima poziție a clasamentului.

Reconstrucția este cuvântul de ordine pentru naționala de handbal feminin a României. Și una cât mai rapidă dacă ne dorim să ne calificăm și să facem facem cu brio la JO din Japonia și la Campionatul Mondial.

Clasament Grupa II Principală:
1 Norvegia 8 puncte (138-93) / calificată în semifinale
2 Croația 6 (101-103)
3 Olanda 4 (106-110)
3 Germania 4 (104-114)
5 Ungaria 2 (97-108)
6 România 0 (83-101).

Știre inițială

România-Ungaria, dincolo de rivalitatea acerbă dintre cele două naționale, reprezintă duelul celor mai slabe formații din Grupa II Principală, atât tricolorele cât și adversarele lor având 0 puncte în clasament înaintea acestei dispute.

Astfel, înafara orgoliului, Cristina Neagu și compania trebuie să lupte în această seară și pentru obținerea primelor două puncte. Iar dacă mâine vor trece și de Olanda, fetele noastre pot șterge o mare parte din prestația neconvingătoare de la acest turneu final.

“Meciul cu Ungaria e foarte important pentru noi ca echipă, ne dorim să mai obţinem puncte în această competiție. Nu cred că suntem o echipă care poate câştiga un singur meci la acest turneu final. Strângem din dinţi şi rândurile şi încercăm să facem o partidă bună cu Ungaria, să câştigăm. Atmosfera e OK în echipă, am fost dezamăgite după Croaţia, însă am strâns rândurile, am stat de vorbă între noi, pur şi simplu s-au adunat mai multe lucruri”, a prefațat Cristina Neagu meciul cu Ungaria.

„Este clar că este un meci între două echipe care nu au îndeplinit ce şi-au propus atunci când au ajuns aici. Va fi un meci dificil şi îmi doresc să arătăm mai bine decât am făcut-o până acum, pentru că, în acest turneu, dacă e să privim lucrurile real, cred că am jucat o repriză cu Polonia şi una cu Norvegia”, a spus și Eliza Buceschi pentru FRH.ro.

Partidele de astăzi din Grupa II Principală:

Olanda vs Germania (de la ora 19:15)

Ungaria vs România (de la ora 21:30)

Clasament Grupa II Principală:

1 Norvegia 8 puncte / calificată în semifinale

2 Croația 6

3 Germania 4

4 Olanda 2

5 Ungaria 0 (71-84)

6 România 0 (59-75).

Rezultatele obținute de România la CE:

România – Germania 19-22

România – Polonia 28-24

România – Norvegia 20-28

România – Croația 20-25.

Sursa foto: sport