CE handbal feminin. România – Ungaria 29-31: Am pierdut, dar ne-am calificat în semifinale! Reacții

CE handbal feminin. România va juca, miercuri, contra Ungariei, în grupa principală II a turneului final din Franța. Meciul va fi transmis în direct pe TVR 1 și TVR HD.

Update 3: Olanda s-a impus în fața Germaniei, scor 27-21, și a câștigat grupa II principală. Franța nu a avut emoții cu Serbia, scor 38-28, și prinde locul secund, în spatele Rusiei, în grupa I principală.

România și Rusia vor juca sâmbătă în semifinale, de la 18:30. Cealaltă semifinală, Franța – Olanda, se joacă de la 22:00. Ambele meciuri au loc la Paris.

Finala mică se joacă duminică, de la 15:00, în timp ce marea finală are loc tot duminică, de la 18:30, tot la Paris.

România s-a calificat și la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia de anul viitor. Semifinala prinsă pe muchie la European le-a asigurat “tricolorelor” această performanță.

Campionatul Mondial de handbal feminin din 2019 se desfășoară în Japonia, în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie.

Primele 3 echipe clasate la Campionatul European de handbal din Franța au asigurate locurile la turneul final mondial de anul viitor.

Franța s-a impus miercuri seară împotriva Serbiei, scor 38-28, și a prins semifinalale competiției din Hexagon. Franțuzoaicele, din postura de campioane mondiale en-titre, erau deja calificate la Mondial, astfel încât România, Olanda și Rusia, vor merge automat.

Update 2: Selecţionerul României, Ambros Martin, a apărut oarecum calm după înfrângerea cu Ungaria. Antrenorul e mai îngrijorat de situaţia Cristinei Neagu, care a ieşit accidentată în final.

“Ar trebui ca EHF să se gândească şi la jucătoare. Nu e neapărat vorba de ce a păţit Cristina Neagu astăzi.Este păcat ca aşa ceva să se întâmple. Să jucăm două meciuri decisive la rând, înaintea semifinalei. Nu este posibil! Distrug inima jucătarelor, distrug tot ce contează în acest sport. Vă rog, faceţi ceva! Nu vă mai gândiţi doar la voi!

Am luptat pentru a ajunge aici, am meritat să ajungem aici. Nici nu mai contează nimic acum, nu mă mai interesează dacă ne calificăm în semifinale. Am jucat bine astăzi, ofensiva a funcţionat în prima parte. Ele jucau fără presiune din cauza situaţiei din clasament. Probabil de asta au revenit.

Cu toţii am vrut să obţinem calificarea încă de acum. Nu ştim ce a păţit Neagu, dar lucrurile nu arată prea bine. Problema la genunchi pare serioasă. Noi am jucat ieri, ele erau mai odihnite. Am fost sub ele din punct de vedere fizic. Ele au revenit foarte puternic în repriza secundă. Nu am făcut calcule, noi am vrut să ne calificăm prin munca noastră. Meritam asta. Trebuie să fim mândri de jocul de azi. Am luptat împotriva tuturor”, a spus Ambros Martin, la microfonul TVR.

Ultimele informaţii sunt că jucătoarea va efectua mâine dimineaţă un RMN, înaintea ca prima reprezentativă să plece la Paris. Abia mâine, după acest control, va fi dat un verdict final.

Update 1: România a pierdut cu Ungaria, scor 29-31, dar este în proporție de 99 la sută în semifinalele Campionatul European de handbal feminin din Franța! Dacă Germania nu bate la 11 goluri Olanda, România merge în penultima fază a competiției. Formația lui Ambros Martin va merge cel mai probabil în semifinale, unde va înfrunta naționala Rusiei.  Cristina Neagu, Interul României, calcă greșit și cere intervenția urgentă a medicilor. A părăsit terenul pe targă ! 

România a început perfect meciul decisiv cu Ungaria, a dominat mare parte din prima repriză, însă pas cu pas au apărut erorile, ratările, iar unguroaicele au ieșit la “lumină” grație unui joc agresiv și a unei determinări speciale (portărița Kiss a avut intervenții incredibile). Ungaria a învins cu 31-29, iar calificarea tricolorelor în semifinalele Campionatului European de handbal feminin depinde de rezultatul partidei Olanda vs Germania. În plus, în minutul 52 am pierdut-o pe Cristina Neagu – liderul naționalei s-a accidentat la genunchi și a părăsit terenul pe targă.

Cristina Neagu a fost transportată de urgență la spital!

Cea mai bună jucătoarea a lumii și totodată liderul naționalei României, Cristina Neagu s-a accidentat îngrozitor în minutul 52 al meciului decisiv cu Ungaria. Cristina Neagu a călcat strâmb în alergare și a acuzat o durere la genunchi. Planeta Szimonetta, jucătoarea care era cu o mână pe Cristina, s-a speriat și ea.

Medicii au intrat imediat pe teren și au luat-o cu targa pe Cristina, a cărei accidentare pare a fi una gravă, scrie Gazeta Sporturilor.  Suporterii naționalei au început să plângă, la fel ca unele dintre jucătoarele aflate pe banca echipei noastre. Pare a fi vorba despre o ruptură de ligamente încrucișate.

Deocamdată nu se știe nimic oficial, doar că jucătoarea de la CSM București a fost transportată de urgență la spital.  Crina Pintea s-a abținut cu greu din plâns în momentul în care a vorbit despre accidentarea Cristinei Neagu.

“Din prima zi am știut că trebuie să luptăm cu toată lumea, chiar și cu arbitrii. Nu e un motiv, dar au fost multe lucruri care nu au fost de partea noastră astăzi. Am ratat mult din situații bune, iar în apărare ne-am speriat. Au venit peste noi. Mă doare sufletul pentru Cristina. Sper să revină și să nu aibă nimic grav. Sincer, mă doare foarte tare. Am stat la mâna noastră, nu vreau să mă gândesc cum ne vom califica acum”, a declarat Pintea la TVR 1.

Eliza Buceschi a apărut foarte supărată la interviurile de după meciul cu Ungaria, pierdut cu 29-31, şi a oferit primele detalii despre accidentarea Cristinei Neagu, scoasă cu targa de pe teren pe finalul meciului şi transportată direct la spital.

“Din păcate, suntem supărate pentru că nu am reuşit să ne calificăm pe mâna noastră. E greu să aştepţi după alţii. A fost un meci urât, aş vrea să putem să-l uităm cât de repede putem. Cred că avem o problemă psihică în astfel de meciuri, nu ştiu ce să zic!”, a declarat Eliza, la TVR, înainte să vorbească despre starea de sănătate a celei mai bune handbaliste a lumii, care e suspectă de ruptură de ligamente încrucişate la piciorul drept: “Nu ştim exact, din câte am înţeles i-a fugit genunchiul. Din păcate, se poate vorbi despre o ruptură de ligamente. Trebuie să aşteptăm până când va face un RMN şi vom vedea. Avem o problemă psihică, zic eu, nu ştiu de ce nu putem gestiona meciurile aceste importante pentru noi”, a conchis Buceschi.

Stire initiala

Victoria cu Spania (27-25) ne-a adus la un singur pas distanță de calificarea în semifinale, Neagu și compania având nevoie de o victorie sau de o remiză cu Ungaria pentru a fi sigure de accederea în penultimul act al competiției.

Calcule pentru calificarea în semifinale:

Împotriva Ungariei, România are la dispoziție două variante din trei (sigure) pentru a merge în semifinale: victorie sau remiză.

Chiar și în cazul unei înfrângeri există calcule de calificare, însă această variantă este de evitat. Să nu uităm că suntem la mâna noastră, ceea ce este cel mai important înainte de disputarea meciurilor de miercuri.

Citeste si: CE HANDBAL FEMININ. ROMÂNIA S-A CHINUIT CU SPANIA, SCOR 27-25, ŞI TRICOLORELE SUNT LA UN PUNCT DE SEMIFINALE

România poate chiar și câștiga grupa: victorie cu Ungaria și remiză a Olandei cu nemțoaicele sau remiză cu Ungaria și înfrângere a Olandei cu Germania.

Există inclusiv varianta fantezistă în care am putea avea o egalitate în cinci pentru semifinale: România, Olanda, Norvegia, Germania și Ungaria să aibă același număr de puncte: 6. În aceste condiții, departajarea s-ar face la golaveraj.

Partidele de miercuri:

Spania vs Norvegia (de la 16:45)
Ungaria vs România (de la 19:00)
Olanda vs Germania (de la ora 22:00).

Clasament Grupa Principală II:

1. România 4 meciuri (111-101) 6 puncte
2. Olanda 4 (101-105) 6
3. Norvegia 4 (122-105) 4
4. Germania 4 (111-110) 4
5. Ungaria 4 (108-117) 4
6. Spania 4 (101-116) 0.

Primele două clasate se vor califica în semifinale.

Sursa foto: sport