Ce i-au PREGATIT PSD-istii lui PONTA, in timp ce el se distra in DUBAI

Liderii social-democrati de filiale nu mai au rabdare si vor organizarea Congresului extraordinar in luna decembrie, desi acesta fusese stabilit, la solicitarea lui Victor Ponta, pe data de 7 februarie 2015. Potrivit nasul.tv, vicepremierul Liviu Dragnea, cel caruia gruparea Ponta ii cerea demisia dupa rezultatul catastrofal al alegerilor prezidentiale, a declarat ca sustine initiativa liderilor judeteni care vor Congres in decembrie.

“Marea majoritate a presedintilor de filiale si inclusiv eu sustinem ca Congresul ar trebui sa se finalizeze in acest an. PSD sa fie la inceputul unui nou an cu toate procedurile statutare indeplinite pentru a incepe o reconstructie atat doctrinara, cat si din punct de vedere al organizarii. E nepermis pentru un partid in 2014 sa nu aiba o comunicare constanta foarte bine organizata cu tinerii si retelele sociale”, a declarat Dragnea, duminica seara, la Antena 3.

Pe langa relatia cu tinerii, un alt aspect care ar trebui sa faca parte din reconstructia imaginii PSD, in opinia lui Liviu Dragnea, este trimiterea la comunism. “O tema careia nu i-am acordat atentie, nu am tratat-o cu responsabilitate: suntem noi sau nu continuatorii comunismului? Ce m-a nemultumit pe mine a fost acuzatia de comunism. Eu nu am fost membru de partid, nici Victor Ponta nu a fost”, a mai adaugat Dragnea.

Citeste si: Noi FOTOGRAFII cu Victor PONTA in CONCEDIU in Emirate. FOTO in articol

Primul care a cerut insa o devansare a Congresului a fost Ion Iliescu, imediat dupa asumarea esecului din turul doi. Fostul presedinte a spus ca in cadrul Congresului trebuie facuta o analiza privind esecul de la prezidentiale si viitorul partidului.

Congresul extraordinar ar putea avea loc pe 20 decembrie, afirma surse din PSD, inainte ca Presedintele ales Klaus Iohannis sa depuna juramantul.

Citeste si: PSD A PIERDUT PE MANA PRIMARILOR TRASEISTI. ALEGATORII NU I-AU URMAT PE EDILII CARE AU TRECUT LA ALT PARTID

Senatorii PSD, convocati la o sedinta cu Victor Ponta

Senatorii PSD vor avea, marti, o discutie cu premierul Victor Ponta. Liderul de grup, Ilie Sarbu, i-a anuntat pe colegii sai ca dupa plenul de marti, Victor Ponta va veni la o sedinta cu senatorii PSD.

Se va discuta despre situatia partidului dupa alegerile prezidentiale si prioritatile legislative, in principal BUGETUL pe 2015.