Ce inseamna „normal”, din punct de vedere sexual in zilele noastre? Ce este froteurismul?

Odata cu aparitia mijloacelor de informare care sunt la indemana oricui, dar si cu cresterea popularitatii filmelor porno, oamenii au devenit mult mai constienti in legatura cu sexualitatea lor. Totusi, in ciuda accesului la informatie, unele lucruri privitoare la normalitatea sexuala au ramas invaluite in mister.

Conceptul normalitatii sexuale este un subiect foarte complex si, in ciuda fluxului mare si accesului nelimitat la informatie, oamenii nu au inca o idee clara asupra a ce este si ce nu este, pana la urma, firesc atunci cand vorbim despre sexualitate. Psihologul si zoologul american Ryan Anderson incearca insa sa dea, prin analizarea mai multor studii pe teme sexuale, raspunsul mai multor intrebari pe aceasta tema.

Cu toate ca oricine are o vaga idee despre ce este firesc si acceptat drept normal in dormitor, DSM, autoritatea medicala pe probleme de deviante psihologice a listat cateva activitati sexuale care nu se incadreaza in parametri normalitatii. Acestea sunt:

1. Voaiorismul (tulburare psihosexuala in care o persoana obtine placerea sexuala din privirea nudurilor, organelor genitale sau observarea actelor sexuale ale altora) ;

2. Fetisismul (in acest caz, satisfactia completa nu poate fi atinsa fara prezenta si folosirea unui obiect determinat, fetisul, in care psihanaliza recunoaste un substitut al penisului) ;

3. Exhibitionismul (presupune sexul cu un partener, in timp ce altcineva priveste );

4. Froteurismul (placerea de a-si freca organele genitale, de obicei de o alta persoana) ;

5. Masochismul (placerea este obtinuta din durere) ;

6. Sadism (placerea sexuala este obtinuta din suferinta fizica si psihica a altei persoane);

7. Transsexulitatea ;

8. Pedofilia.

Un nou studiu a demonstrat ca aceste dorinte sau comportamente sunt, de fapt, foarte comune. Primele cifre ii reprezinta pe cei care au experimentat aceste comportamente, iar cifrele din a doua parte ii reprezinta pe cei care isi doresc:

1. Voaiorismul 34.5% (46.3%)

2. Fetisismul 30.6% (30.9%)

3. Exhibitionismul 5% (4%)

4. Froteurismul 26.1% (26.7%)

5. Masochismul 19.2% (23.8%)

6. Sadismul 5.5% (7.1%)

7. Transsexualitatea 5.5% (7.1%)

8. Pedofilia 0.4% (0.6%)

Sursa:zutv