Ce înseamnă scenariul 5. România se apropie de 10.000 de cazuri de coronavirus

scenariul 5, coronavirus, romania, restrictii noi, ordonante militare,

România este foarte aproape de a depăși pragul de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Acest lucru va însemna că țara noastră va intra în scenariul 5 al crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Intrarea României în acest scenariu a fost oarecum anticipată, încă de acum două săptămâni, de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care declara la vremea respectivă: „Momentan, avem doar Scenariul 4, ce trebuie gestionat. Avem 2.000 de infectări cu coronavirus și încercăm să nu ne gândim la Scenariul 5 sau 6. Dacă avem doar aceste 2.000 de cazuri, este un scenariu ușor. Dacă apar noi cazuri sau cazuri critice și severe, atunci va fi un scenariu greu„, spunea acesta pe 3 aprilie.

Ce înseamnă scenariul 5

În momentul în care borna de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri cauzate de COVID-19 va fi depășită, România va intra, mai mult ca sigur, în scenariul numărul 5. Care automat va atrage după sine o nouă serie de Ordonanțe Militare și alte interdicții stricte impuse cetățenilor.

Este foarte probabil ca intervalul orar al părăsirii domiciliului să fie afectat și modificat la fel ca și formatul declarației pe proprie răspundere care se va schimba la rândul său. Totodată există și posibilitatea ca Bucureștiul să intre în carantină în condițiile în care numărul de cazuri pozitive înregistrate în Capitală a depășit cifra 1000.

La această oră, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.746 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate, transmite Grupul de Comunicare Strategică. În acest moment, la secțiile ATI se află internați un număr de 256 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 17.473 de persoane. Alte 47.003 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Sursa foto: mediafax