Ce lenjerii zenartdeco de pat sunt cele mai indicate pentru vară?

Vara, lenjeria de pat ar trebui sa aiba urmatoarele caracteristici: trebuie sa fie usoara si aerisita. Dar ce material o poate face? Va vom spune ce lenjerie de pat ar trebui sa va achizitionati pentru a avea un somn linistit si un pat racoros pe timpul verii si, desigur, de unde sa le achizitionati. Nu orice tip de lenjerie de pat este creata la fel. Desi ne place sa ne simtim confortabil si sa avem caldura iarna, lenjeria de pat ar trebui sa fie cat mai aerisita si racoroasa posibil vara, astfel incat sa putem dormi bine chiar si la temperaturi mai ridicate.

Lenjeria de pat este ca hainele de vara si de iarna: le schimbam in functie de anotimp. Dar ce lenjerie de pat este cea mai potrivita pentru vara? Preferam sa lasam lenjeria de pat cocolino, atat de confortabila, in dulap in lunile de vara si sa folosim in schimb lenjeria de pat din materiale usoare. Vara folosim aceste tesaturi pentru lenjeria de pat:

Lenjerie de pat din bumbac renforcé

Renforcé-ul este o tesatura din bumbac deosebit de rezistenta si totusi moale. Lenjeria de pat Renforcé absoarbe bine umezeala si, prin urmare, are un efect de reglare a temperaturii.

Lenjerie de pat jersey

Stim ca materialul jerse sau jersey este un material care este adesea folosit pentru tricouri si bluze. Astazi este fabricat dintr-un amestec de bumbac si fibre sintetice, cum ar fi viscoza. Tesatura si-a primit numele de pe insula britanica „Jersey”, deoarece acolo tesatura a fost realizata special pentru puloverele pescarilor.

Jerseul este usor si elastic. Se caracterizeaza prin absorbtie ridicata si are un efect de reglare a temperaturii. Prin urmare, jerseul poate fi folosit ca lenjerie de pat vara si iarna. Pentru lunile de vara este cel mai bine sa folositi un jerseu simplu, iarna unul dublu mai gros. Avantajul jerseului: nu contine fier si necesita foarte putina intretinere.

Lenjerie de pat creponate

Lenjeria de pat din bumbac creponat arata intotdeauna putin ciudata la prima vedere datorita structuri. Dar aceasta structura este, de fapt, chiar avantajul bumbacului creponat, deoarece permite circulatia aerului – ceea ce face ca aceasta tesatura sa fie deosebit de buna pentru noptile toride de vara. Bumbacul creponat este foarte usor si are un avantaj care ne convinge imediat: nu trebuie sa-l calcam.

Lenjerie de pat din bumbac percale

Percale este o tesatura de bumbac de inalta calitate, care este fabricata de obicei din bumbac egiptean. Dar exista si versiuni care utilizeaza bumbac normal, poliester sau o combinatie a ambelor materiale. Percale este moale si neted, in special respirabil si se simte confortabil pe piele.

Lenjerie de pat din in

Inul este, de asemenea, unul dintre tipurile de tesaturi respirabile si se simte confortabil pe piele. De aceea, vara, inul este adesea folosit ca lenjerie de pat. Avantajul inului: este robust si rezistent. Inul absoarbe bine umezeala si o indeparteaza. Este perfect pentru noptile toride de vara! Lenjeria trebuie spalata intr-un ciclu usor si nu trebuie stoarsa prea puternic. Cel mai bine este sa uscati lenjeria in aer liber si sa evitati lumina directa a soarelui.

Lenjerie de pat din matase

Matasea este regina tuturor tesaturilor de lenjerie de pat. Straluceste nobil si este asemanatoare cu pielea noastra. Avantajul pentru cei alergici la praful din casa: acarienii nu au nicio sansa cu matasea. Se spune, de asemenea, ca are un efect de vindecare asupra bolilor precum neurodermatita si alte probleme ale pielii. Matasea este respirabila si absorbanta si, prin urmare, este potrivita ca lenjerie de pat pe tot parcursul anului, deoarece mentine caldura iarna si racoarea vara. Important pentru matase: este esential sa urmati instructiunile de ingrijire!

De unde gasiti lenjerii de pat de calitate?

Puteti sa apelati la lenjerii zenartdeco. Acestea sunt realizate din bumbac de mai multe tipuri, de calitate superioara. Aici sunt disponibile lenjerii de pat pentru mai multe dimensiuni, pentru paturi de adulti si paturi de copii, uni sau cu modele diverse.

Sfaturi generale pentru ingrijirea lenjeriei de pat?

Consultati intotdeauna eticheta pentru ingrijire. Aceasta ofera informatii despre temperatura la care poate fi spalata lenjeria de pat si daca poate fi calcata. Cu unele materiale (de exemplu, in si matase) trebuie sa fiti atenti atunci cand aveti grija de ele.

In general, nu spalati lenjeria de pat la temperatura prea mare, astfel incat culorile sa reziste mai mult.

Daca este posibil, uscati lenjeria de pat afara vara. Acest lucru nu este doar mai ecologic, dar este si mai rapid in zilele insorite – iar rufele au un miros deosebit dupa aceea.

Spalati lenjeria de pat la maximum 60 de grade. In majoritatea cazurilor, 40 de grade sunt suficiente.

Cat de des ar trebui sa-mi schimb lenjeria de pat?

Raspunsul la aceasta intrebare nu este pe deplin clar, deoarece depinde intotdeauna de ceea ce faci in pat. Cei care mananca in pat, cu siguranta, ar trebui sa-si spele lenjeria de pat mai des.

Deoarece transpiram mai mult vara – mai ales in noptile foarte calde – ar trebui sa spalam lenjeria de pat mai des in aceste luni. Persoanele care transpira puternic in somn sau dorm fara haine ar trebui sa-si schimbe lenjeria de pat cel putin o data pe saptamana. Pentru toti ceilalti, este suficienta o schimbare la fiecare doua pana la doua saptamani.

Am nevoie de plapuma si lenjerie de pat vara?

Plapuma nu este necesara vara, insa lenjeria de pat da. Chiar daca de obicei este mai cald vara, nu ar trebui totusi sa dormi fara o patura, deoarece acest lucru duce la riscul de a raci. Daca chiar si o patura subtire, de vara, este prea mult, ar trebui sa folositi cel putin lenjeria de pat pentru a va acoperi.