Ce mașină de lux conducea Florin Piersic pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Foarte puțini aveau acest privilegiu

Florin Piersic a fost un câștigător și pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, căci nu mulți aveau privilegiul de a deține o mașină de lux pe când România avea aproape numai mașini produse de Dacia.

Florin Piersic a fost norocosul unui proprietar al unui luxos Ford Capri Consul 315, pe vremea când drumurile din România erau pline de Dacii. Actorul a povestit cum a ajuns să dețină în plină dictatură comunistă un astfel de bolid considerat ”una dintre cele mai rare mașini produse de Ford din Marea Britanie”.

„E puţin mare pentru mine, dar nu-mi place aglomeraţia. Este o maşină rapidă, dar câteodată este bine să ajungi undeva în grabă. Frânele pe disc o opresc urgent, dar prefer să fiu în siguranţă. Extravagantă: Ei bine, nu este o maşină pentru oricine!”, era una dintre reclamele promovate de Ford la începutul anilor ’60, apărută într-o revistă de specialitate, pentru noul model Consul Capri.

Citește și: PRIMUL EXEMPLAR AL NOII GENERAȚII CHEVROLET CORVETTE A FOST VÂNDUT LA LICITAȚIE PENTRU O SUMĂ URIAȘĂ

Pentru că imaginea lui Piersic la volanul unei astfel de mașini de lux era de neuitat și se dorea a fi de neuitat, a fost invitat să pozeze lângă bolidul său, în 1970, în paginile revistei ”Flacăra”. Cât despre cum a primit mașina, maestrul a povestit la emisiunea ”Sinteza Zilei”, de la Antena 3, că a ajuns în posesia bolidului din mărinimia unei admiratoare din Viena.

 „Mergeam cu maşina, eram cu Ionela Prodan şi cu Maria Velicu – veneam de la Câmpulung şi am plecat spre Cluj cu maşina, un Ford Capri Consul 315. O maşină extraordinară. Am primit-o cadou de la Viena, de la o admiratoare de-a mea. O doamnă, Kadletz o chema. Cu memoria stau bine. Doamna m-a dus acasă la ea: „Hai să dormi la noi“. Zic: „Nu doamnă, că mă duc la hotel“. „Ai fost extraordinar în Oameni şi şoareci, vreau să dormi aici, la noi. Trebuie să vii la noi“, povesteşte actorul.

A decis să rămână peste noapte, însă a avut parte de peripeţii după ce a constatat că femeia avea câini în casă, iar el avea nevoie la toaletă: „Fir-aţi ai dracu de căţei. Ce să fac? M-am uitat în jur să găsesc o cană, ceva. Şi deodată mi-a căzut fisa: am mers la geam, că nu puteam să fac pipi pe covor, că nu eram căţeii ăia. Am deschis geamul şi erau ghivece de flori… M-am pişat în ghivece. Păi da, mă. Luam ghivecele pe rând şi haţ! Haţ! Şi încă un ghiveci şi aşa mai departe”, și-a amintit Piersic.

Sursa foto: adevarul