Ce masuri ia ACL impotriva OUG privind traseismul

ALIANTA CRESTIN-LIBERALA (ACL) ia masuri impotriva declararii ca NECONSTITUTIONALA a OUG cu privire la TRASEISMUL politic.

Cei doi secretari generali ai PNL si PDL, Marian Petrache, respectiv Gheorghe Flutur, au transmis o circulara interna co-presedintilor filialelor PNL-PDL prin care sunt prezentate actiunile juridice intreprinse de ACL referitoare la ordonanta de urgenta cu privire la TRASEISMUL politic, scrie psnews.ro.

Citeste si: ACL: PNL SI PDL NU VOR PRIMI NICIUN PRIMAR, PRESEDINTE DE CONSILIU JUDETEAN, CONSILIER LOCAL SAU JUDETEAN TRASEIST

Astfel, ACL urmeaza sa depuna, dupa publicarea in Monitorul Oficial a OUG 45/2014, o sesizare catre Curtea de Apel in contencios administrativ in cadrul careia sa invoce exceptia de NECONSTITUTIONALITATE, dar si catre Avocatul Poporului, pentru ca acesta sa sesizeze Curtea Constitutionala.

ACL va depune si plangeri penale pentru abuz de putere impotriva ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrului Dezvoltarii si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, dar si impotriva premierului Victor Ponta.

Conform sursei citate, cei de la ACL spera ca in urmatoarele 45 de zile, OUG sa fie declarata NECONSTITUTIONALA.

Secretarii generali ai celor doua partide avertizeaza organizatiile locale ca “odata cu invalidarea OUG la Curtea Constitutionala, alesii locali ce si-au manifestat in scris o alta optiune politica, in aceasta perioada, decat cea pe care au fost alesi, isi vor pierde mandatul”.

Citeste si: PROTEST ACL FATA DE ORDONANTA ALESILOR. IOHANNIS: ORDONANTA E O BATAIE DE JOC LA ADRESA ALEGATORILOR – UPDATE

Presedintii de organizatii locale li se solicita sa organizeze intalniri cu toti alesii locali in perioada 29 august – 3 septembrie 2014, prin care sa ii informeze pe acestia din urma despre consecintele schimbarii optiunilor politice din aceasta perioada.