Ce mesaje le-au transmis politicienii romanilor de Craciun

Ce mesaje le-au transmis politicienii romanilor de Craciun

Politicienii romani, in frunte cu presedintele Klaus Iohannis si primul-ministrul Victor Ponta, au transmis urari, cu ocazia Sarbatorii Nasterii Domnului, pe conturile personale de Facebook, unele dintre ele insotite fie de fotografii cu familia, in fata bradului, sau de mesaje video.

Presedintele Klaus Iohannis a postat, inca de marti, pe contul sau de Facebook, mesajul de Craciun, in care arata ca gandurile sale se indreapta ”catre toti copiii ai caror parinti sunt departe si parintii care duc dorul copiilor”, si transmite ca va face tot ce ii sta in putinta ca ”familiile sa se reuneasca in mandatul sau”.

”Dragii mei, Craciunul este o sarbatoare a familiei si a copiilor. in Romania se afla insa cei mai multi copii despartiti de parinti din Uniunea Europeana. Siliti de greutati sa paraseasca tara si sa munceasca in strainatate, multi parinti isi vad copiii o data sau de doua ori pe an. Alteori, ii vad odata la cativa ani. Singuratatea, abandonul, frica de ziua de maine, absenta dragostei ii transforma pe copiii ramasi acasa in cetateni care cu greu vor sti sa-si gaseasca un drum in societate. Cum sa fie generosi si cum sa daruiasca dragoste in jurul lor cand nimeni nu i-a invatat caldura sufleteasca a unui camin? (..) Gandurile mele se indreapta in aceste zile de sarbatoare catre toti copiii ai caror parinti sunt departe, catre toti parintii care duc dorul copiilor lor, catre toate familiile de romani din tara si din strainatate. Va urez tuturor Craciun binecuvantat, incredere in viitor si speranta in viata tuturor copiilor Romaniei!”, a scris seful statului.

Citeste si: TRAIAN BASESCU PETRECE CRACIUNUL IN VILA SRI DE LA OLANESTI

Presedintele a oferit, in ajunul Craciunului, unei adolescente a carei mama este plecata la munca in Italia, o tableta cu cartela, pentru ca aceasta sa ia legatura, pe Skype, cat mai des cu familia sa, seful statului postand un filmulet, pe Facebook, cu vizita la aceasta tanara. Filmul postat pe Facebook arata vizita presedintelui Klaus Iohannis la Ana-Maria, adolescenta de 14 ani a carei mama este plecata la munca in Italia.

Klaus Iohannis isi petrece Sarbatorile de Craciun la Sibiu, unde a ajuns inca de marti seara, cand a participat la slujba din Ajun.

si premierul Victor Ponta a postat in Ajunul Craciunului un mesaj video: ”Vreau sa fiti cat mai bucurosi alaturi de cei dragi, iar in 2015 sa fim mult mai buni, cu totii, in frunte cu mine, sa fim mult mai buni decat in 2014”, a transmis premierul Romaniei in mesaj.

In ziua de Craciun, Victor Ponta a postat o fotografie in care apare, langa brad, alaturi de sotia sa, Daciana Sarbu si de fiica sa, Irina, cu mesajul: ”Craciun fericit tuturor”.

Fostul presedinte Traian Basescu petrece Craciunul alaturi de familie la Baile Olanesti, in judetul Valcea, el postand pe Facebook doua fotografii in care apare impreuna cu sotia sa, cu cele doua fiice si cu nepotii sai.

Cele doua fotografii sunt insotite de mesajul “Craciun in familie”. in prima imagine, Traian Basescu isi tine in brate cei doi nepoti si este alaturi de sotia sa. in a doua imagine, celor patru li se alatura fiicele fostului presedinte, Elena si Ioana Basescu, si sotii acestora.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea a postat pe Facebook urarea:” Va doresc sa primiti dragostea semenilor vostri, sa daruiti la randul vostru bucurie si sa sarbatoriti alaturi de cei dragi Nasterea Pruncului Iisus! Craciun fericit!

La randul sau, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a devenit tata, pentru a treia oara, in urma cu cateva zile, a transmis, prin intermediul Facebook, mesajul: ”In ziua Sfintei Sarbatori a Nasterii Domnului, va doresc tuturor multa sanatate, impliniri pe toate planurile, zile senine, prosperitate, pace si numai ganduri bune. CRACIUN FERICIT!

Presedintele PNL, Alina Gorghiu a scris pe Facebook, cu ocazia Craciunului: ”Un moment de liniste, de reapropiere de cei dragi, miros de brad si cozonaci, iar, pe fundal, colinde. Un sentiment de speranta, un gand bun si multa caldura sufleteasca. Acesta este Craciunul pe care il doresc romanilor”.

Si prim-vicepresedintele PNL, Mihai Razvan Ungureanu a transmis un mesaj pe Facebook. ”Craciunul reprezinta bucuria de a fi impreuna. Este acel momentul special si indelung asteptat cand ne strangem alaturi de cei dragi. si in aceste clipe magice, cu bucurie si lumina in suflet, ne dorim tot ce este mai bun pentru familie. Dar, in acelasi timp, sa nu uitam sa intindem o mana de ajutor celor batrani, celor framantati de greutati, celor singuri si deznadajduiti. Pentru ca Nasterea Mantuitorului ne aduce tuturor magia bunavointei si puritatea blandetii. Zilele acestea sfinte, sa fim mai buni, mai ingaduitori si sa ne lasam sufletele cuprinse de caldura harului divin”, a scris el.

Ungureanu a continuat: ”Va doresc tuturor Sarbatori Fericite, pline de bucurie si implinire. Iar sufletele sa va fie pline de speranta si de credinta intr-un nou inceput! Craciun Fericit!

Presedintele PMP Elena Udrea a postat pe Facebook mesajul: Craciun fericit tuturor romanilor! Sarbatoarea Nasterii Domnului sa va aduca bucurie si lumina in case si in suflete! Sa petreceti aceste zile asa cum va doriti, alaturi de oamenii cei mai dragi din vietile voastre!”.