Ce nu stiai despre declansarea orgasmului la femei

Orgasmul la femei i-a intrigat mereu pe barbati. Exista si acum destul de multi barbati care nu inteleg orgasmul la femei si, prin urmare, nu-si dau seama daca si cand o femeie il experimenteaza. Pentru cei care vor sa afle mai multe despre orgasmul la femei parcurgerea acestui text este obligatorie.

Orgasmul la femei continua sa fie un subiect intens dezbatut inclusiv in lumea stiintifica. Doctorii au ajuns la concluzia ca femeile pot atinge orgasmul prin diferite tipuri de stimulare. Insa exista si destul de multe lucruri care previne orgasmul la femei. Cand femeile ajung la orgasm, „Se produc modificari in tot corpul, din cap pana in picioare”, a spus Sandra Leiblum, terapeut sexual.

CITESTE SI: Lucruri pe care femeile TREBUIE sa le stie despre SPERMA barbatilor

Femeile experimenteaza orgasmul de-a lungul unui proces in 4 pasi, descris prima oara in urma cu cateva zeci de ani de catre William Masters si Virginia Johnson, cercetatorii in domeniul sexual.

1. Incantare. Femeile initiaza sau sunt acord sa faca dragoste si incep sa se concentreze in special pe stimulii sexuali. Sangele incepe sa irige clitorisul, vaginul si sfarcurile sanilor. Totodata, ritmul cardiac si presiunea arteriala cresc.

 2. Platforma. Tensiunea sexuala care se acumuleaza este precursorul orgasmului. Uterul este invadat de sange si astfel se creeaza, ceea ce cercetatorii au denumit, „platforma orgasmica”. Concentrarea pe stimulii sexuale face sa dispara toate celelalte senzatii. Ritmul cardiac, presiunea arteriala si respiratia continua sa creasca.

3. Orgasmul. O serie de contractii ritmice au loc in uter, vagin si muschii pervieni. Tensiunea sexuala datorata partidei de sex este eliberata si muschii corpului se contracta. O usoara caldura emanata de pelvis se raspandeste prin intreg corpul.

 4. Finalul. Corpul se relaxeaza, sangele nu mai iriga la fel organele sexuale. Ritmul cardiac, presiunea arteriala si respiratia revin la normal.

 Stimularea si orgasmul la femei

Femeile pot atinge orgasmul prin diferite modalitati. Cea mai sigura cale este stimularea clitorisului.Insa sunt si femei care pot avea orgasm prin stimulare vaginala. Un anumit grup de cercetatorii au creditat punctul G, localizat pe peretele frontal al vaginului, in spatele osului pubian. Oamenii de stiinta considera ca atunci cand este stimulat punctul G se produce o placere intensa. Sunt si voci care neaga existenta punctului G.

De asemenea, exista femei care au ajuns la orgasm in urma stimularii sanilor sau a altor parti ale corpului sau chiar folosindu-se exclusiv imaginatia fara nici o atingere. In plus, cercetatorii au gasit un nerv situat pe sira spinarii care vor cauza orgasm prin senzatiile transmise direct in creier.

CITESTE SI:11 SFATURI SEXUALE MAI EFICIENTE DECAT VIAGRA

Probleme cu orgasmul la femei

Este adevarat ca exista anumite probleme psihice care impiedica femeile sa aiba orgasm, insa cercetatorii spun ca multe dintre lucrurile care blocheaza orgasmul implica psihicul femeilor. O femeie nu se poate lasa in voia simturilor si sa se concentreze pe stimulii sexuali din cauza unor sentimente negative precum, frica, vinovatia, anxietatea sau pierderea controlului. Doctorii si terapeutii sexuali folosesc anumite terapii pentru a ajuta femeile sa depaseasca aceste blocaje. Masturbarea, educatia sexuala si terapia comportamentala sunt doar cateva modalitati care le pot ajuta pe femei sa ajunga la orgasm. In plus, femeile pot apela la un vibrator pentru a creste stimularea clitoridiana sau la un dildo pentru a stimula punctul G.

 Sursa:sfatulparintilor