Ce pedeapsă a primit unul dintre primii atacatori care au luat cu asalt Capitoliul

Paul Hodgkins (foto), un bărbat în vârstă de 38 de ani din Florida, a intrat împreună cu sute de alți susținători ai lui Donald Trump în sediul Congresului, în timp ce oficialii aleși au certificat victoria democratului Joe Biden la alegerile prezidențiale, se arată în raportul Departamentul de Justiție, citat de presa de peste ocean.

Fotografiile din dosar îl arată pe bărbatul cu barbă, cu părul lung, din Camera Senatului, ochelari de schi la gât și purtând un steag mare în numele fostului președinte republican.

Paul Hodgkins a fost arestat pe 16 februarie după ce a fost denunțat. Bărbatul a pledat vinovat de obstrucționarea procedurilor oficiale, iar procurorul federal a cerut o pedeapsă de 18 luni de detenție. Totuși, procuratura a recunoscut însă că „nu a participat personal sau nu a încurajat violența sau distrugerea bunurilor” și că „a acceptat responsabilitatea foarte devreme”. Hodgkins a fost condamnat luni de un tribunal de la Washington la opt luni de închisoare pentru participarea la asaltul asupra Capitoliei din 6 ianuarie.

Alte două persoane au mai fost condamnate la închisoare înaintea lui Hodgkins. O femeie a pledat vinovat și a primit o pedeapsă cu trei ani cu suspendare în iunie, iar un bărbat a primit trei luni după ce a pledat vinovat, însă această sentință acoperea arestul preventiv.

Sursa foto: captura video CNN